Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Styk s dítětem o prazdninach

Od: andri* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.soud nám určil 14 dni v červenci a 14 dni v srpnu.Taktéž nám určil každý lichý víkend u otce.Dale nam urcil jeden den v tydnu s otcem.Chci se zeptat jestli i na základě toho platí víkendy i o prázdninách a jeden den v tydnu.Dítě je v me peci.
doplněno 08.05.15 14:22: Doplnim svoji otazku,mam jeste jednu.Dceru na styk samozrejme pripravim dle ustanoveni.Jen se chci zeptat.jsem opravdu povinná cekat do patecni 15 hodiny nez si ji otec vyzvedne?Musi otec zavolat nebo dat vedet jestli tomu tak bude?Jestli je dcera v poradku atd?nebo mam opravdu cekat v patek..Sobotu jestli kdy vubec prijede?Jde o to ze uz 4x jsme na nej cekali.neozval se,neomluvil se a tim nam byly zhaceny poany.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, platí. Pokud se dohodnete s otcem na jiném řešení, ničemu to nevadí. Ale rozsudkem se musíte řídit i o prázdninách.

iz*
hodnocení

1x

Ano, platí všechno.

Vaše dítě má právo na pravidelný styk se svým otcem

(a otec na styk s dítětem) i v době prázdnin.

mp*
hodnocení

0x

Jsem poslední, který by Vám radil, ale nabízím Vám vysvobozující možnost. Nechcete si tyto věci vyřešit s Vaším mužem? Nebo to necháte na soud? To za za vás nemusí nikdo dělat. Je to to jen na Vás A na vašm egu. A to je jak známo dost velké (a přebujelé).

Tak tuto reakci jsem nepochopil. Soud uz to evidentne resil. Dotaz byl jen na to, jestli to plati i o prazdninach, coz bylo zodpovezeno, ano, plati. Jinak je to samozrejme na domluve rodicu. treba pri zahranicni dovolene na 14 dni to bude tezko mozne.

andri*
hodnocení

Dekuji vsem za odpovedi.Bohuzel mame s otcem mezi sebou spatnou komunikaci a jsem rada ze soud rozhodl takhle.Predtim mi holku vzal jen na par hodin pryc ale vratil mi ji az druhy den.
Slo mi jen o to na co se pripravit.Ma naplanovany pobyt u mych pribuznych na druhym konci republiky,dale tabor a moje dovolen.O cemz otec vi.Ale kdyz mu rupne v hlave muze se dozadovat sveho vikendu.
iz*

Andri, Vaší povinností je zajistit styk dítěte s otcem.

Prázdniny, tábor, návštěvy příbuzných i dovolenou byste měla zorganizovat pokud možno tak,

aby tyto pobyty neznemožňovaly styk dítěte s otcem.

To se samozřejmě ne vždy podaří. Proto je nutné s otcem komunikovat a předem dohodnout (radila bych dohody radši uzavírat písemně) případné změny. Např. dítě bude první dva týdny na táboře, ale následující dva týdny může otec dítě vidět dvakrát v týdnu + oba víkendy může dítě strávit u otce apod.

Nejde jen o to, že otec má právo se stýkat se svým dítětem.

Jde hlavně o Vaše dítě, jež má právo se stýkat se svým otcem.

andri*
hodnocení

Děkuji.Tomu samozřejmě rozumím.Prazdninova aktivita dcery už byla řečená u soudu a taktéž dříve i u OSPODu.Tabor je jiz zaplaceny,aspon zaloha a pobyt u mych pribuznych je kazdorocne stejny.Je zcela jisté ze zasahuje i do lichých víkendu.Obavám se toho ze otec si bude víkendy nárokovat a dceru mi z těchto aktivit odveze.Platí možná i zásada ze bude muset říct i dcera ted táto nejezdi!.Také nechci abych se musela z Orlických hor vracet přesně na den kdy ji ma mít.Do 30.4.mu predlozim přesně data kdy je to vhodný.Vim ze dítě i otec maji právo se stýkat,ale jemu vždy šlo o to nastvat me.O dceru mu ani tak nejde.Prázdniny jsou vždycky hekticke.Tu si zaplatíte pobyt na horách a někdo nebo neco vám ho zkrátí.
martinaa*

Zdravím, s táborem se nehne, to je jasné.

Ale pobyt u příbuzných i Vaši dovolenou snad můžete naplánovat tak, aby to vycházelo na "vaše" týdny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]