Nejste přihlášen/a.
Jsem u zaměstnavatele na jistou dotaci od EU. Dítě mi onemocnělo, tak jsem u doktorky dostala "paragraf". Papír mám doma, pro mého zaměstnavatele by bylo výhodnější, kdyby tento papír neexistoval. Je nutné jej jít k doktorce ukončit nebo bude nějaký průšvih, když už "se u doktorky neukážu"? Díky za radu!
2x
Jednak nevím, jak bez doktorky poznáte, že dítě je zdravé, a jednak si uvědomte, že "paragraf", vlastně žádost o ošetřovné, je číslovaný tiskopis. Ošetřující lékař (popř. orgán ochrany veřejného zdraví) je povinen zaslat do evidence OSSZ jeden díl, který slouží k hlášení vzniku potřeby ošetřování a k hlášení ukončení této sociální události. Znamená to, že "úřad má papír", proti kterému není plnění. Můžete lékařku požádat, aby doklad stornovala, ale musí k tomu mít všechny díly (tedy i ten Váš).
0x
Domluvte se se zaměstnavatelem, pokud mu paragraf vadí, má Vás nechat pár dní doma bez paragrafu. Pokud nenechá, pak prostě paragraf donést, pohlídat si, aby to poslal dál, a potom paragraf náležitě ukončit.
Na dotace nejspíš píšete time sheety, pak by dost vadilo, kdyby měli na úřadě paragraf na dítě a zároveň v time sheetu, že jste pracovala. A že to ty jedubaby zkoumají dopodrobna a každá chybička může mít za následek i vrácení dotace.
0x
I zaměstnanec, na jehož místo zaměstnavatel pobírá nějakou dotaci,
může onemocnět, ošetřovat člena rodiny nebo čerpat dovolenou.
Máte-li nemocné dítě, o něž se v době nemoci nemá kdo postarat, předložte zaměstnavateli "ošetřovačku".
Zásadně nedoporučuji podvádět (nejen kvůli dotaci pro zaměstnavatele).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.