Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím ukončit paragraf?

Od: mamulinka odpovědí: 4 změna:

Jsem u zaměstnavatele na jistou dotaci od EU. Dítě mi onemocnělo, tak jsem u doktorky dostala "paragraf". Papír mám doma, pro mého zaměstnavatele by bylo výhodnější, kdyby tento papír neexistoval. Je nutné jej jít k doktorce ukončit nebo bude nějaký průšvih, když už "se u doktorky neukážu"? Díky za radu!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jednak nevím, jak bez doktorky poznáte, že dítě je zdravé, a jednak si uvědomte, že "paragraf", vlastně žádost o ošetřovné, je číslovaný tiskopis. Ošetřující lékař (popř. orgán ochrany veřejného zdraví) je povinen zaslat do evidence OSSZ jeden díl, který slouží k hlášení vzniku potřeby ošetřování a k hlášení ukončení této sociální události. Znamená to, že "úřad má papír", proti kterému není plnění. Můžete lékařku požádat, aby doklad stornovala, ale musí k tomu mít všechny díly (tedy i ten Váš).

albatros498022*
hodnocení

0x

To jestli chcete podvádět je jenom na vás k tomu radu nečekejte.

pb®
hodnocení

0x

Domluvte se se zaměstnavatelem, pokud mu paragraf vadí, má Vás nechat pár dní doma bez paragrafu. Pokud nenechá, pak prostě paragraf donést, pohlídat si, aby to poslal dál, a potom paragraf náležitě ukončit.

Na dotace nejspíš píšete time sheety, pak by dost vadilo, kdyby měli na úřadě paragraf na dítě a zároveň v time sheetu, že jste pracovala. A že to ty jedubaby zkoumají dopodrobna a každá chybička může mít za následek i vrácení dotace.

iz*
hodnocení

0x

I zaměstnanec, na jehož místo zaměstnavatel pobírá nějakou dotaci,

může onemocnět, ošetřovat člena rodiny nebo čerpat dovolenou.

Máte-li nemocné dítě, o něž se v době nemoci nemá kdo postarat, předložte zaměstnavateli "ošetřovačku".

Zásadně nedoporučuji podvádět (nejen kvůli dotaci pro zaměstnavatele).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]