Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyberte jednu z těchto 2 dovolených

Od: marekstar odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

rozhoduji se pro jednu z těchto dvou dovolených. Obě jsou z Chorvatska.

Chtěli bychom se vlézt do 55.000 Kč za celou dovolenou.
Jedeme 4 (dva sourozenci, dva rodiče). Více lidí nám nevadí, chceme cca polovinu času proležet na pláži a polovinu času procestovat (tůry apod...). Jídlo si chceme někde koupit. Rád bych znal přibližnou cestu autobusem, Chorvatsko vůbec neznám a nevím kde se jednotlivé destinace nacházejí.

hotel.invia.cz/...

hotel.invia.cz/...

Zatím se mi více líbí ta Makarská Riviéra, fotky jsou opravdu nádherné a hodnocení je taky velmi vysoké. To první mi přijde trochu z ruky k civilizaci. Co myslíte?

Díky moc

doplněno 09.04.15 13:35:

Tak jsem volal a zjistili mi, že M.Riviéra už není volná, zbývá tedy jen S. Dalmácie, tam jsou všechny termíny bez stravy. S pojištěním a dopravou nás to přijde na 35 672 Kč - bez stravy, na 14 dní / 11 nocí.

Automobilu moc nevěřím, máme starého Opla a ten je rád když dojede do města... Chorvatsko navíc neznáme, takže spíš ten autobus no...

Bude stačit 20.000 na útratu pro 4 osoby na 14 (12) dnů? A bude vůbec kde si jídlo apod. koupit? Bohužel na Invii jsou fotky hlavně interiéru (ale moc krásného) a moc informací o okolí tam není. Díval jsem se na weby, kde byly diskuze, kolik lidi v chorvatsku tak utratí, a padaly tam dost velké sumy typu 2000 Euro apod.. na týden O_o tak nevím, jestli si tam jen nedělali legraci, nebo se tam opravdu tolik utratí?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chorvatsko Vás vyjde s přehledem levněji než 55tis...a to i s polopenzí (bufetovým způsobem, takže hlad mít nebudete) a maminka by nemusela vařit.

Autobusem bych nejel, pro 4 osoby to vyjde levněji autem, a podle mne i značně pohodlněji. Nevím odkud pojedete, ale JČ je to cca 8-9h cesty po pohodlných silnicích. Zastavíte si kde chcete, jedete kdy chcete..a mít auto na místě také není od věci.

doplněno 09.04.15 09:34:

P.S.: teď jsem si to přepočítal...Hotel s plnou penzí a bazénem..pro 2 dospělé osoby a dvě děti do 14 let..cena celkem 35218Kč. Cesta když počítám 1600km celkem, tak vychází 4500Kč (benzín, tunely, dálniční poplatky). Zbývá Vám pak 15000Kč na útratu jako kapesné, co chcete víc.

marekstar
hodnocení

Kde jste našel hotel s bazénem a plnou penzí pro 4 osoby za 35 tisíc?
Jsou 3 dospělí a jedno dítě do 14 let, ale pokoje pro 3 s 1 přístylkou jsou hodně zřídka, většinou buď 2+2 nebo 4 lůžka. Takže brát jako 4 dospělé.

S plnou penzí ubytování v apartmánu na 14 dnů pro 4 jsem našel nejlevnější na Invii v cenové relaci okolo 14.,00 na osobu.

Že to má být 14 dní jsem četl až v doplnění...po mé odpovědi, já hledal 7nocí(8dní..)..

hodnocení

1x

Zadar a sever obecně mají kamenitou pláž - nutné boty do vody. Výhoda je, že za 5 m ve vodě můžete plavat - hloubka vody je rychlá...

V Makarské Riviéře už jsou pláže písčité - což je sice příjemné, ale jdete 40-50 metrů, než je hloubka k plavání...

Za mne Sever.

doplněno 09.04.15 13:40:

Pokud nemáte dostatečně spolehlivý vůz, můžete zkusit zlatestranky.cz/...

Půjčovny mají i pojištění... další plus. Pouze si musíte zjistit podmínky půjčovného pro cestu do zahraničí... ne každá půjčovna může akceptovat toto riziko... - vyjde vás to levněji než autobus, hlavně pohodlněji pro všechny účastníky. Jak už zaznělo, cesta může být naplánována na více dnů s "mezispáním"- je to rozhodně pohodlnější než 10 hodin v autě v kuse ...

lidus*
hodnocení

1x

V Chorvatsku jsem byla 11x, vždy autem, pod stanem, s přívěsem, v apartmánu, bez stravy. Pokud tam chci "na otočku" na týden, volím Istrii (Rovinj, Medulin, Novigrad), pokud tam chci na dýl volím Makarskou, my upřednostńujeme Bašku vodu, Bašku pole, Brelu, Tučepi, Živogoště a nejvíce snad Murter (není na Makarské). Z ostrovů Hvar, Rab a tehdy méně známý ostrov Šolta malý a málo obydlený-úžasný klid. S výlety to nepřeháníme, v horku se to ani nedá a obyčejně je to dlouhá cesta, jen při cestě tam a domů se zastavujeme v místech při cestě (Dubrovnik, Split, Plitvická jezera, vodopády řeka Krka- chcete-li něco vidět jsou to minimálně celodenní výlety...) Nevím nač 4 členná rodina potřebuje na 14ti denní dovolenou v Chorvatsku 55 000,-.

Já volím Makarskou.

sebod*

Sever a jih Chorvatska je naprosto jiný. Na mě teprve od Splitu dolů dýchne ten "pravý" jih. *smich*. Takže za mě jih. No a my jezdíme obdobně, jak tady kdosi napsal. Sedneme do auta a jedeme. Kde chceme, tam zastavíme a zase jedeme dál. Většinou v autě i spíme, ne až tak kvůli šetření, ale protože ráno nevíme, kde budeme večer. Cestou dolů se stavíme na Plitvických jezerech a pak pomulu jedeme nejen podél pobřeží dolů k Dubrovníku. Když vidíme něco zajímavého, tak zastavíme, prohlédneme a jedem dál. Když se chceme zcivilizovat, tak se ubytujeme někde v soukromí. Ne takždému ale tento způsob vyhovuje.

hodnocení

0x

Marku, nevím co máte vybrat vy, ale já byl poprvé v Chrvatsku v září 2011.

viz Foto

Cestovali jsme po 4 dnech na třech místech. Jeli jsme nejkratší cestou přes Madarsko, pomalu, páč nikam nespěchali, ale prohlíželi.

Leton jedeme opět, skoro stejně, jen pobyt města pobytu posuneme kousek níže, opět na tři místa.

Nejlevněji jsme měli v Makarské, nejdráže v Zadaru.

Nejsem odborník na Chorvatsko, byl jsem tam jen jednou...

doplněno 09.04.15 14:47:

Po doplnění,

asi bych vybral jinou cestovku, asi s polopenzí...a jel bych dolů. K Makarské.

fram
hodnocení

0x

Klíčové je nakonec moře: 360m od pláže vs. 150m od pláže, obě zdá se oblázkové. Takže jasně sever, "pustší" okolí znamená víc původních krás. I na ty výlety. Makarská Riviéra je "profláklejší" a něco tam bude spíš dražší - ovšem je jižněji, takže i to "jinačejší" kvůli teplu má své plusy. Jedete-li s cestovkou, doporučuji alespoň se snídaněmi. Dražší proti samostravě to je jen zdánlivě. Na ty tůry vyrazíte svižněji.

Vyřešilo by to rodinné hlasování:). Ještě lépe: ať rozhodne nej-mladší nebo nej-starší.

hodnocení

0x

Dle vlastní zkušenosti,Makarská je fakt nádherná,oblázkové pláže,pozvolný přístup do vody,ano,asi více lidí. Využívali jsme různé výlety na nedaleké ostrovy i výšlapy do hor.Byli jsme na mnoha místech v Chorvatsku, Poreč,Omiš,Primošten,Vodice,Brač,Hvar atd. Je pravda,že jsme jezdili karavanem po kempech,ale Makarská a kemp Živogošče je krásnou vzpomínkou. Máte-li možnost jet autem,je to lepší.

plavest*
hodnocení

0x

Byla jsem v Chorvatsku nepočítaně a na mnoha místech. Všude je něco pro a něco proti a nic není špatně.Byla jsme v hotelích s jídlem, nebo v apartmánech. Já za sebe- letos to zase tak udělám. Kouknu na předpověď počasí- yr no-a podle toho jedu. Zůstanu nejdřív na severu- ostrov Krk- Baška nebo Crikvenice. Pokud se na severu počasí zhorší podívám se zase na předpověď( mám sebou notebook) a přes noc se přesunu na jih.Jo a jídlo si vezu sebou, to není žádný problém mít vakuované uzené, kolbásky,zavařený guláš, sýry, salám, pečivo, rýži těstoviny.Uvaření mi trvá 15 minut.Zajdu si i na jídlo ale jedno jídlo v restauraci pro 2 vás vyjde na 1000 Kč, což je jinak spotřeba na týden, pokud si to vezete z domu. Nejkásnější místo a pláž je Baška na Krku. Ale tam je také dražší ubytování. V červnu seženu ap. za 30 euro, v červenci za 35. Na Bašce je to o třetinu dražší. Pokud Chorvatsko neznáte, jela bych busem.Autobus zastavuje každé 4 hodiny, tak se také protáhnete. Já osobně se jezdím do Chorvatska válet, číst si knihy a večer se mírně procházet.Nesnáším výlety a tůry v horku.Po snídani jdu na pláž, čtu a sluním se. Po obídku, který jsem jen vyklepla na pánev a uvařila k němu 2 pytlíky rýže a udělala salát, spím, pak se jdu zase až do večera válet k vodě.Pak večeře, procházka, vínečko.Namáhat se budu , až budu zase doma.

hodnocení

0x

Doporucuji okoli makarske, ale ne primo Mararskou. nejvice jezdime do Brely, ale ubytovani je pekne i na ceste az na mararskou (Backa Voda, Krvavica). Vylety po plazi na bakarskou, nebo do basky. pro zdatne turisty do hor. ktere pobrezi obklopuji (Sveti Jure). Do hor kazdopadne spoustu piti, hodne kvalitni boty a neco tepleho a nepromohaveho, hodne se tam meni pocasi, tak opatrne.

hodnocení

0x
Zdravím, Chorvatsko mám objete celé, každá část má své kouzlo. Nicméně Sv. Filip i Jakov bych nevolila,je to kousek, cca 4 km, od Biogradu na Moru, a to už je nádherné městečko, ve Sv. F&J není zhola nic zajímavého, obchody na prd a pláže celkem o ničem, přesně jak píšete, i když je to kousek, tak je to bez života.Biograd na Moru už je jiné kafe, na plážích není prelidneno, ale večer je na ulicích živo, všude příjemné bary, plno obchodů atp. Mimo míst, co zde jmenovali ostatní, bych k nim za sebe ještě připojila Pakoštane. Konkrétně apartmány Riva, ty jsou hned u moře, nádherný výhled, a dvě ložnice plus jedna pristylka, nádherné velké balkony, a je i v centru dění. Cena je velmi přijatelna, jezdíme tam často. Ale jsou tam i jiné hezké apartmány, tam se neseknete. Cesta busem za osobu cca 2500 kc, a cim víc dolu na jih tak 3000 az 3500.varit si můžete sami, konkrétně v Biogradu je větší market,ceny jsou podobné jako u nás, a v Pakostane je obchod hned u apartmánu Riva. Z Biogradu i z Pakostane je velmi dobré autobusové spojení např do Zadaru, kde najdete krásné mořské varhany a spoustu památek, je to nádherný město. Nebo třeba na výlet do Šibeniku, to je také co by kamenem dohodil. A nebo výlet trajektem na ostrov Pašman, nádhera. Pokud by jste se vyskytovali poblíž těchto lokalit, tak je krásné i Vransko jezero. Jinak jsou nádherné výlety lodí s obědem či večeři, nebo výlety do Chorvatských národních parků - Krka, Plitvicka jezera... A jinak, teda konkrétně k tomu zájezdu na makarskou, co je zde odkaz - přímo zde jsem ubytovana nikdy nebyla, ale znám to tam, není to úplně nejhorší, ale spíš bych volila jinou polohu apartmánu. Jestli máte zájem, tak mi napište, a já vám pošlu odkaz, odkud mám to Pakostane a ten Biograd;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]