Nejste přihlášen/a.
Začalo to tak, že kamarádka ztratila práci a já ji měla. Neustále kňourala, že nemůže nic najít ať ji pomůžu se sháněním práce.Bylo mi ji fakt líto, že je bez práce.Ona si pak na přechodnou dobu našla práci v supermarketu,ale tam nebyla spokojená, že musí dřít za málo peněz.Tak se hodila marod na půl roku,ale nic ji nebylo, jen ji ta práce nebavila,tak simulovala před paní doktorkou různé nemoce.Mezitím jsem ji sehnala, dle jejího přání práci v Německu, kde jsem zaměstnaná kousek od hranic, takže je to 20min.na dojíždění každý den.Ona mi tak trochu snad záviděla a chtěla taky pracovat tam kde já.Přimluvila jsem se u šéfa,aby kamarádku příjal, on řekl, že není problém. Měla se dostavit na osobní pohovor.Jela jsem pro ni autem ji vyzvednout.Neotvírala mi dveře ani nebrala mobil.Později se začala rozčilovat, že ještě spala a že má peníze na kartě v bankomatu na cestu nemá ani 100Kč..Nic jsem po ni nechtěla a ještě dostala od šéfa týden dopředu pozvánku na osobní pohovor.Později mi odpověděla, že ne šéf, ale ona si určuje čas na pohovor se zaměstnavatelem-(nejlépe po vyspinkání) a podmínky,aby ji vyhovovali a samozřejmě pod 1500euro makat nebude. Tlačila na mne ať ji výjde ta německá firma vstříc, dle jejich podmínek.Problém byl, že se vždycky vymlouvala a dělala všechno proto, aby ta práce pro ni nedopadla a mne obviňovala z toho, že jsem debilka neschopná a neumím nic zařídit.Potom mi řekla, že radši bude zadarmo sedět na sociálce a to už mne naštvalo.Ona by chtěla pečené eura, nejlépe bez práce až do huby.Později vymýšlela německou nemocenskou,sociálku a důchod.Když nic z toho kvůli její "lenosti"nevyšlo,tak nakonec musela vzít práci méně placenou od úřadu práce v ČR.je na mne uražená,naštvaná,nadává a dává mne vinu, že musí makat v Čechách za minimální mzdu, protože já ji nezařídila slušně placenou práci. Ale jak jsem mohla pomoci, když jen umí cholericky křičet,ponižovat, urážet a vymlouvat se.Teď mi tvrdí, že jsem ji zkazila život a musí živořit a prý na mne "kašle".děkuji
Dobrý den, Vy si nic nemusíte vyčítat - ta Vaše "kamarádka" je jen přísavka a vyžírka (a to i vyžírka citová). Takový člověk dokáže s druhým manipulovat a přátelství jen předstírá kvůli svému prospěchu. Buďte ráda, že tuto etapu života máte za sebou a s tou "kamarádkou" se už nestýkejte. Zkrátka, ponechte ji jejímu osudu. Zdravím!
Tak teď nevím, jestli Vás mám ještě obdivovat za Vaši laskavost a trpělivost a nebo již litovat za Vaši hloupost a naivitu..
Ta paní totiž není žádná kamarádka a nikdy nebyla. Takto se totiž kamarádi nechovají. Nedokáži si představit, z jakého důvodu na takovém "přátelství" lpíte. Vy jste se zachovala, jak nejlépe jste mohla. Více už pro ni udělat nemůžete, to už musí sama a můžete mít naprosto čisté svědomí - vůbec ji nelitujte - za svůj život si může sama.
Abych se za někoho přimluvila u svého zaměstnavatele, tak bych si musela být sakra jistá, že si to ten člověk zaslouží a musela bych být přesvědčená o jeho spolehlivosti, abych neohrozila své dobré jméno ve firmě. A naopak, kdyby pro mě někdo udělal to co Vy, tak mu budu nadosmrti vděčná a budu ho nosit na rukou a snažit se, abych mu nic nezůstala dlužna a vše mnohonásobně oplatila.
Kašlete Vy na ní. K životu ji nepotřebujete. Ona na Vás i cholericky křičí? Ponižuje? Proč to trpíte? To máte tak malé sebevědomí, tak málo si sebe sama vážíte a máte nouzi o přátele?
Jásej a skákej metr vysoko, že máš od takové slepice pokoj .
Závistivá vyžírka, nemakačenko a ještě svaluje vinu za svoje neúspěchy na všechny kolem... to je opravdu "kamarádka" za všechny prachy. A to bych jí klidně řekla do očí, potom smazala její číslo, blokovala veškeré kontakty s ní a šla bych se z radosti ožrat .
- pokud to opravdu takhle je, tak buďte ráda, že je po kamarádství ! - pokud ale chcete, kamaráďte si s ní dál, ale nic pro ni nedělejte - záleží jen na tom, v čem je pro Vás toto kamarádství přínosem.
doplněno 09.04.15 16:39:- pokud by se mi tato kamarádka "něčím" líbila (i to je možné) - tak bych se s ní klidně kamarádila dál, ale počítala bych s její povahou a nepouštěla si ji k tělu !
Se divím, že se s něčím takovým zahazujete a říkáte kamarádka, utííkejte. Jste její opatrovatelka? Starejte se o sebe a nestěžujte si!.
doplněno 12.04.15 20:38:Mrkněte novinky.cz/...
Tuhle osobu nazýváte kamarádkou? Na co jste čekala? Myslím, že to vše, co popisujete, se nestalo ze dne na den, ale nějakou dobu to trvalo. A pokud jste soudný člověk, měla jste už před dlouhou dobou říct A KONEC!
Vy tu paní nepotřebujete, ona se navíc chová tak, jako by Vám prokazovala milost. Ve skutečnosti Vám nadává, využívá Vás a mluvit o přátelství? Zlatý voči!
Myslím, že si zkazila život sama. Jestli si myslí, že německý zaměstnavatel bude tancovat, jak dělnice z Česka píská, to se dost přepočítala. Na takovou nebudou čekat nikde, v Česku ani v Německu, aby si určovala začátek pracovní doby, čas pohovoru apod. To ji všude kopnou do řiti. A dobře jí tak.
Buďte ráda, že je pryč, ať si vykládá, co chce. A pokud by přišla, buď jí neotvírejte, nebo ano a řekněte suše, že už se s ní nebudete bavit a ztrácet čas. Tečka, konec.
Jo a ten život si kazí sama.
A přeji Vám, abyste našla opravdovou kamarádku, která pochopí, pomůže, potěší. Tahle jen hledala od Vás výhody a ještě Vás pomlouvala. Od takové pryč - a už nikdy jinak! Jaga.
Nestarejte se o pochybnou "kamarádku", je to škoda času i úsilí!
Podle mne je jen dobře, že Vaše "kamarádka" do Německa nenastoupila, mohla Vám "pěkně zavařit" u Vašeho zaměstnavatele, svým přístupem mohla nakonec připravit o práci i Vás ...
Nestálo by za úvahu přehodnotit toto "kamarádství" (já vyžírky/pijavice za kamarádky nepovažuji)?
Nejste odpovědná za život vaší jakože kamarádky. Nejste povinná ji nacházet práci, nejste jí povinována ničím. Na takovou trubku se vykašlete a pošlete ji do háje zeleného a víc se o ni nestarejte. Vaše kamarádka je jen obratná manipulátorka, která vás využívá. Myslíte si, že takto se chová opravdová kamarádka? Já tedy ne.
- já jsem jednou kamarádila s holkou, která se mi líbila, líbilo se mi, jak chodí pěkně oblékaná - a jak to umí s klukama a myslím, že záleží jenom na mně, jestli se nechám využívat, nebo ne. Pokud Vám to kamarádství nic nedává, ale jenom bere, tak ho ukončete, nejste přece povinna s ní kamarádit, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.