Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soudní poplatek

Od: monika612 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

moc prosím, podala jsem žalobu na zaměstnavatele: Přesně: Žaloba o neplatnosti okamžitého zrušení pracovního poměru. Žalobu jsem odeslala,ale nevím kolik mám zaplatit soudní poplatek aby se věc začala projednávat. Příjde mi výzva od soudu abych zaplatila nebo co mám dál dělat? Kolik je v tomto případě poplatek či jaký kolek koupit?

Moc děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

4x

Pokud jste soudní poplatek neuhradila tím, že jste kolky v patřičné hodnotě nevylepila na první stranu žalobního návrhu, musíte nyní počkat, až Vám přijde výzva od soudu, kde bude přesně uvedená částka, doba a způsob úhrady. Ve Vašem případě by se mělo jednat o soudní poplatek ve výši 2.000,-Kč,který zaplatíte na listinu, jež obdržíte od soudu, a to vylepením příslušného kolku v hodnotě 2.000,-Kč. To poté osobně doručíte nebo zašlete na soud. Na soud nyní osobně nechoďte, je to komplikované, vyčkejte, až Vám přijde výzva ze soudu.

monika612
hodnocení

Děkuji za odpověď, tak tedy vyčkám :)

hodnocení

0x

Ideální bylo zanést to osobně na podatelnu přímo na soudě. Ještě je možnost tam zavolat, nebo zajít. Nicméně si myslím, že by se ozvali co a jak máte zaplatit. Třeba vám to ještě přijde.

albatros498022*
hodnocení

0x

Do 3Oti dnů od podání musíte na podatelně zaplatit soudní poplatky, pokud tak neučiníte nic se dít dál nebude, soud o věci nebude rozhodovat.

aaella*

Ne, tímto se, prosím, neřiďte. Platí ust. § 9 z.č. 549/1991 Sb.:

§ 9

Následky nezaplacení poplatku

(1) Nebyl-li poplatek za řízení splatný podáním návrhu na zahájení řízení, odvolání, dovolání nebo kasační stížnosti zaplacen, soud vyzve poplatníka k jeho zaplacení ve lhůtě, kterou mu určí; po marném uplynutí této lhůty soud řízení zastaví.

Přeloženo do "srozumitelštiny": Nebyl-li poplatek zaplacen v kolcích na návrhu žalobu, soud vyzve žalobce k úhradě poplatku, obvykle do 3 dnů ode dne doručení, a teprve poté, není-li poplatek uhrazen, soud řízení zastaví, přičemž i v případě pozdního zaplacení poplatku dojde ke zrušení usnesení o zastavení soudního řízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]