Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z prodeje nemovitosti a koupě

Od: ukulel odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

koupil jsem byt od své bývalé manželky. Dohodly jsme se že zaplatím za ní daň z prodeje nemovitosti. Může mi někdo poradit který formulář mám vyplnit? A jsem jako kupující také povinen zaplatit nějakou daň? Děkuji za odpovědi v této problematice se vůbec neorientuji je to pro mě španělská vesnice.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajs122
hodnocení

2x

Běžte na berňák a tam dostanete příslušné formuláře (daň z nabytí nemovitosti). Jinak ji letos ještě můžete zaplatit Vy, od přísštího toku jenom manželka. Letos bude muset ona zaplatit ještě daň z nemovitostí, Vy podáte do 31.1.2016 přiznání k dani z nemovistosti a příští rok budete platit Vy (daň z nemovitosti).

Ale tohle by Vám mohli a měli říct na berňáku (FÚ)

ukulel
08.04.15 22:05
hodnocení

Díky

uska*
hodnocení

2x

Jen doplním. Při návštěvě berňáku se optejte, zda vám nemovitost ohodnotí dle svých tabulek a nebo budete muset k výpočtu daně předložit odhad. Zaplatíte 4% z ceny nemovitosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]