Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od kupní smlouvy

Od: sklipkan* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chtěl jsem vás poprosit o radu nebo informaci.Po telefonu jsem byl osloven jistou pracovnicí firmy Westerfield Int. AG a bylo mi nabídnuto zboží konkrétně žiletky.Ale po úvaze jsem hodlal od kupní smlouvy odstoupit,ale na tel. čísle ze kterého mi bylo zboží nabídnuto jsem zjistil,že tel. číslo neexistuje.Zboží mi bylo zasláno poštou,ale zaslané zboží jsem nepřevzal a nechal ho vrátit odesilateli.Načež mi výše zmiňovaná firma zaslala upomínku plus poplatek prodlení za nezaplacenou částku za zmiňované zboží.Chtěl jsem se tedy zeptat jestli mají právo na mě chtít cokoliv zaplatit,když jsem si zboží nepřevzal.Děkuji předem za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

koule
hodnocení

0x

Uzavřel jste smlouvu po telefonu a otázka je nač jste tam přistoupil, jaké podmínky sjednal.

hodnocení

0x

Tak teď už máte adresu té firmy, tak jim napište jak to bylo a že jste na číslo za kterého Vám volali telefonoval zpět a že je uvedeno jako neexistující. Doufám, že ho máte. To číslo tam uvěďte. Máte právo odstoupit od smlouvy. A oni Vám k tomu musí dát možnost. Pokud nedají, není to Váš problém. A myslím, že nezáleží na tom, co Vám ta dilerka do telefonu napovídala, nemáte to písemně a ani ona to nemá. Je to tedy tvrzení proti tvrzení. Vy jste zboží odmítl, tedy možná zaplatíte poplatek za poštu. To nevím jistě. Možná, že ani to ne. Nenechte to běžet, napište jim a dopisem s dodejkou, ať máte něco v ruce. Kopii dopisu uschovat.

doplněno 08.04.15 10:50:

Bude to nějaká forma těch "šmejdů". Teď jsem si vzpoměla, že mi asi před deseti dny volali také a nabízela mi ty žiletky. Já jí řekla že se neholím a chlapa doma nemám. A ona že prý a čím se holím v podpaží. A já že depilátorem. Nasr.ně se rozloučila. :-D

marieurbanova
hodnocení

0x

zatím nikdy jsem neměla problém s odhlášením zásilek na tel:227 191 218 ,když jsem se nedovolala ozvali se sami zpětně,ale z jiného čísla 296 508 368 . Zkuste to také ,přeji úspěšné odhlášení. Marie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]