Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mentální anorexie?

Od: nikola122567 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den.
Mám sestřenici, která bude mít v dubnu 12 let. Jako dítě byla hrozně tlustá, a tak to nechápu. Měří 143 cm a váží neuvěřitelných 26 kilo! Tohle není normální. Ona normálně jí, ale nepije. Vypije tak stěží litr denně. ale když s mamkou něco řekneme tetě, že s ní má jít k doktorce, teta nás vždy seřve ve smyslu "co nám je do toho" a debatu ukončí.. Nevíte, co by to mohlo být?
Dík
Nikča

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

monikaplocova.cz/... Mentální anorexie je duševní porucha, kdy jedinec odmítá potravu, za účelem dosažení štíhlosti. Má zkreslené představy o sobě samé. *cert* To, co ty tady pleteš dohromady, je opravdu velký nesmysl. Nezlob se na mě, ale kdyby mi přišla moje švagrová s neteří kritizovat mé dítě, tak bych je hnala opravdu velice rychle. Stejně tak, jako tvoje mamka by hnala každého, kdyby kritizoval tebe a radil, ať s tebou udělá pořádek. Ptáš se, co by to mohlo být? Je to jednoduché: tobě a tvé mamince, do toho vůbec nic není!

doplněno 09.04.15 07:39:

Bade, všimnul jste si, kdo tohle píše. Tohle napsalo nějaké odrostlé dítě, které si plete anorexii s obezitou. A dalo naprosto neúplné, kusové informace, protože má problém s vyjadřováním. *sok* Navíc, ihned po velikonocích. Představte si, že se vám rodinná návštěva na svátky, zvrtne v kritiku vašeho dítěte, v kritiku vaší výchovy. Tlustého dítěte, které někdo viděl jen párkrát v životě a o rodině ví jen to, čeho si všimnul na návštěvách. Tedy, neví vůbec nic! Jaké chcípání příbuzného máte na mysli?!

badgateway*

Paní/slečno až ti bude sprominutím chcípat někdo příbuzný bude vám to jedno?!

iz*
hodnocení

2x

Ve většině případů bych souhlasila s tím,

že do rodiny nikomu nic není.

Tady to ale vidím na možné ohrožení zdraví tvé sestřenice.

Není-li teta přístupná radě, a odmítá-li návštěvu lékaře, může se tvoje maminka pokusit obrátit na OSPOD. Přestože potom pravděpodobně dojde ke zhoršení vztahů v rodině, mohla by to být cesta, jak sestřence pomoci. Její zdraví je podle mne důležitější.

magdalen*
hodnocení

2x

Píšete, že normálně jí, tak nevím, kde jste přišla na anorexii. Vypije stěží litr? U 12 letého dítěte mi to přijde adekvátní. To, že člověk nesplňuje tabulku BMI ještě nic neznamená. Podstatné je, aby se malá slečna cítila v pohodě, mohla se věnovat koníčkům, sportu a necítila se unavená. Řeči o tom, že je podvyživená nepřidají ani jí, ani její matce. Naopak, můžou podkopat její sebedůvěru a hodně jí ublížit.

badgateway*

promiňte ale 1l za den je opravdu málo a nějaký index je mi ukradený ;) :-D záleži co máí taky za stravu ... "normálně jí " je dost široký pojem

PS: nejde jen o piti vody ale i potrav inách ktere pojídá ;) v těch je taky voda -.-

sebod*

Tady je každá rada drahá. Sestřenici nemusí být vůbec nic, nebo může trpět některou z poruch příjmu potravin. Nebo může být jakkoliv jinak nemocná a její maminka o tom nechce s nikým hovořit. Ono je strašně moc nepřijemné, když se rodina potýká s jakoukoliv nemocí a někdo jiný se neustále vyptává, proč ta jejich Maruška je stále tak bledá a hubená

magdalen*

Vypít 1 litr tekutiny pro 12 leté dítě je opravdu v normálu. Dospělým se doporočuje 1,5 až 2 litry. V poslední době se dokonce objevují infa, že takovýto pitný režim nepůsobí tak blahodárně, jak se prezenovalo. Ono asi platí, tak jak u všeho, všechno s mírou. Málokdo jí asi tak zdravě, aby tělo dostalo, co potřebuje. V týdnu aspoň 2x ryby, 3x luštěniny, 8x ovoce, 12x zeleninu atd. Já v dětství bývala taky hubená a jedla jsem taktéž normálně. Každým rokem jsem jezdila na 2 měsíce do ozdravoven (celkem 7x), strava tady byla asi opravdu vyvážená na vše. Pouze jednou jedinkrát jsem přibrala 20 dkg.

Dělají si zbytečné starosti a venkoncem jim do toho nic není.

lidus*
hodnocení

1x

Zkusila jsem to orientačně spočítat na BMI kalkulačce pokud to mám dobře je nevyšší čas aby navštívila lékaře.

Vaše BMI

11,2

Podváha< 18,5

Normální= 18,5 - 24,9

Nadváha= 25 - 29,9

Obezita> 30

Zdroj: doma.nova.cz/...

badgateway*
hodnocení

0x

No ono pokud malo pije tak telo zpracovava tuky a z nich potrebne mnozstvi vody ikdyz je ji malo je proste dehydrovana ... donutit ji pit pripadne neco co obsahuje vodu jist .

eivlis*
hodnocení

0x

Muj 4 lety kluk vazi 20, takze jen o neco min nez tato slecna co ma 12 let.Tady je to tezko rici.Treba ji nic neni a treba je opravdu nemocna.Jsou lidi co jedi normalne a jsou hubeni a nekomu staci malo a kyne i z toho, takze tezko rici..S tou vodou nic moc, ale litr mi neprijde jeste tak strasny..Ja do nasich deti vodu taky tezko dostavam a je to kazdodenni boj.. Kdybych je nenutila pit, nenosila jim to, tak snad vubec nepiji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]