Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochranná známka v názvu domény?

Od: petrol odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, napadla mě následující otázka otázka. Když budu chtít psát o nějaké firmě články nebo provozovat třeba i eshop, řekněme třeba se zbožím značky Puma.., mohu si založit vůbec stránku jmenem, střelim priklad: obchudek-puma.com? Je tohle legální nebo je to porušení autorského práva? Řeči typu, puma by se na vás vykašlala nebo neřeš to nepotřebuju. Jde mi o to jestli reálně mi tohle použití slova, které je vlastně registrovanou ochrannou známkou může tato firma zakázat nebo se dožadovat třeba i pokut...?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi bude velký rozdíl, jestli prodáváte zboží s jejich značkou mezi několika jinými nebo v názvu firmy máte název chráněné značky. A budete se snažit vypadat jako jejich prodejna, případně jejich smluvní partner.

mot
hodnocení

0x
Nedelal bych to, parazitujete na jejich znacce...
petrol
hodnocení

Je to možné ale když se podívám na internetu, takových obchůdků, které mají v doméně jméno značky kterou prodávají je mraky a pokud bych se bavil o subdoménách, tam je to vlastně každý druhý, první obchod. Jak lepe vystihnout nazev domeny, kdyz ne znackou kterou prodavate...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]