Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest očí- první brýle-pocity

Od: onasek odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, poslední půl rok trpím bolestí hlavy, a hrozně mě bolí oči celý den už od rána vypadám jako jako panda jako bych nespal týden a nebo bych měl monokly skoro. Neuroložka nic nenašla prášky na migrény něco maličko zlepšili,ale jde o ty oči očářka mi naměřila 1 dioptrii do dálky a předepsala 0,75 na každy oko .Ale já 3 měsice říkám ne vidím dobře na to kašlu ,ale zrak mám fakt horší jsem unavený z PC hledím na něj i 12 hodin denně a na menším LCD v práci nepřectu písmenka ale to přece není do dálky!No každopadně s tím,že se mi ulevý a uvidím dobře sem si šel pro brýle a jak je zkuším tak je to děs! vidím přes ně více rozmazaně než bez nich a motá se mi hlava nevydržím s něma ani hodinu. co mám dělat? dost umírám z bolestí pracuju moc hodin denně a už to nezvládám nevím co dlat,když mi nic jiného nezjistili a všeci řikali ajk mi brýle pomůžou jaká to bude nádhera

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

I na brýle si někdo potřebuje zvyknout. Někomu pomohou hned, jiný potřebuje delší dobu.

(Já jsem si na brýle zvykala přes rok, nevydržela jsem je mít na očích – vždycky jen pár minut,

postupně se mi dobu podařilo prodloužit.)

onasek
hodnocení

Rok?:D no to potes to mam trpet rok.. asi bych mel hlavne omezit internet,ale kdyz se clovek snazi neustale heldat holku,tak ho to nuti tma travit cele dny no. jako mam to zatim na ocich od te doby co sem napsal dotaz .

iz*

U mě to bylo přes rok, asi rok a čtvrt, ale myslím, že to byl už spíše extrém.

Původně jsem byla dalekozraká, brýle jsem potřebovala jenom na čtení,

když jsem zvedla hlavu od knihy, neviděla jsem (nebo hodně rozmazaně) člověka na protější straně stolu.

I proto jsem brýle musela pořád sundavat a dost dlouho jsem se snažila co nejvíce zvládnout bez nich.

Během let se to ustálilo tak, že brýle potřebuju téměř na vše, kupodivu se ale nezvyšují dioptrie.

Na začátku jsem měla 0,75 dioptrie, teď už několik let 2,0 beze změny.

—–—

K bolestem hlavy mne ještě napadá zablokovaná krční páteř.

onasek
hodnocení

Pravda,že to zkouším u toho PC a když sundám brýle tak sice vidím ostře,ale začnu mít bolest jedno oko se mi víc namáhá.

Chodím na rehabilitace mám dost zatuhlé svaly, ale taky ten kluk je blb předminule mi říká jak su na tom dobře,že mi nci není,že všchno zvládám a to co se mnou jde hned s jinýma děla 3 setkání. A minule i řikal v jak hrozném jsu stavu a,že mi to zkusí rozmasírovat a dá baňky. mám špatné držení těla,ale srovat se u PC a v autě to je skoro nemožné.

hahanaj*
hodnocení

1x

k práci na pc byste měl mít specialně jiné brýle ,zvláš´t pokud u něj trávíte tolik času

fio
hodnocení

1x

Budete špatně vyšetřen, musíte mít dobrý pocit z vyšetření, žádné pospíchání, pracovník se Vám musí věnovat a hledat to nejlepší, já bych doporučila jiného očního lékaře, nebo zkuste optometristu Jaroslava Policara na Praze 2, je vynikající. Jinak si vyberte blízko svého bydliště z MSOO.

doplněno 04.04.15 18:22:

Ani ty půlroční bolesti hlavy nevěští nic dobrého, trvejte na vyšetření na specializovaném pracovišti neurologické kliniky.

onasek
hodnocení

Já sme chodil k vyhlášenému oařovi,ale měl dlouhý objednávací termín,který sem pak prošvihnul a nakonec sem musel jinam,ale chtěl sme si to enchat u něj ověřit a otec mi říka co chceš řešit všude ti naměří to same přistroj se mílit nemůže. v Optice mi samozřejmě vychválili brýle jak mi sluší nutili ty najdražší skla. á říkám a co když mě to nepomůže nebo s emi zrak zhorší nějak si sedne? já budu vyhazovat skla za 3 tis? Pocit se neměl dobrý vůbec z nikoho,ale spousta lidí mi říká jak nikomu nevěříma že sem hypochondr a vymýšlím kraviny,tak sem chtěl dát na ně. ale točí se mi z toho hlava a vidím tak jakoby zamlženě

hodnocení

0x

Možná, že máte úplně špatné brýle. Oční lékař je napsal dobře, ale vy je špatně používáte. Vlastní zkušenost. Na pc jsem s těmi od oční vůbec neviděla. Postěžovala jsem si u optika a ten mi řekl, že brýle k pc jsou jinak vymyšleny, protože monitor není daleko, ale dál, než čtený text. Vyrobil mi brýle, přes které na monitor vidím úžasně. Ale jen na monitor. Nic s nimi nepřečtu. Nevidím ani, co píše mobil. :-D Takže mám brýle na čtení, brýle u pc, brýle na šití a ještě jedny, drátěné na krku, abych v obchodě přečetla ceny a popisky zboží. :-D Ještě byste měl pamatovat na vysoušení oční sliznice. Při zírání na monitor, zapomínáme mrkat. Oko vysychá, brání se bolením hlavy a nějakým podivným, hustým slzením. Zajděte do lékárny a kupte si něco na zvhčování očí. Prý se tomu říká umělé slzy. Magistra mi nabízela všechno velice drahé. Pak jsme našly Hyal-Drop, multi. Prý to má stejné složení jako ty drahé věci, jen je to od jiného výrobce. O polovinu levnější. Má bezva aplikátor. A kapky fungují bezvadně.

eivlis*
hodnocení

0x

Zaujalo me jak pisete, ze jste si sel pro bryle a s nimi vidite rozmazane vic nez primo svyma ocima.. Tohle by vam mel zjistit doktor v ordinaci a ne vy sam doma.. Nedavno me casto palily oci a zdalo se mi, ze na jedno oko vidim hure, takze jsem sla za doktorem, ktery mi oci vysetril ohledne zraku, kdy postupne vyzkousel spoust sklicek jestli vidim s brylemi lepe, ale vzdy jsem i s nepatrnou dioptrii videla hure, takze jsem vse a hned konzultovala s doktorem, ze oci mam zdrave, ze mam obcas oci suche a proto ty potize.Nasadil mi ocni mast a vse ok..Mam skveleho ocare, ktery je ve meste vyhlaseny a vsichni ho moc chvali.Mozna byste mel popremyslet o zmene doktora, nebo si casem oci musi na bryle zvyknout. Pricin muze byt spousta.Muj manzel nosil roky jen cocky, bez nich vidi velmi spatne.Ma stejneho doktora jako ja a ten mu rekl, ze denni noseni cocek nedoporucuje, ze mu to dal nici zrak, takze manzel po letech zacal nosit bryle a vzpominam, ze asi nejaky cas rikal, ze ho z tech bryli boli hlava, oci a byl z toho nestastnej./Rok a vic mi prijde az extremni/Ted uz je to uplne v pohode, oci si zvykly a nosi bryle kazdodenne a ma povolene na hodinu sportovani 3x tydne, takze tolik nase zkusenost..

doplněno 05.04.15 11:04:

Ma povolene cocky na hodinu...Tak to je spravne:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]