Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, myslíte, že lze přivolat nějakým způsobem sny? Nic se mi nezdá, vidím jenom černé "něco". Ještě nedávno se mi zdály samé noční můry nebo úplné hlouposti, které vážně nedávaly smysl. Hodně mě to zajímá, myslíte, že to funguje? Díky
Asi přivolat vědomě sny nelze. Sny řeší frustrace, strachy, nejistoty, obavy. Sny působí v mozku jako cleaner v počítači. Vymaže viry, špatné zacházení. Všechno, co ho zatěžuje a zpomaluje jeho práci. Ve snech není čas, prostor, logika, fyzika. Mnohdy nepamatujeme děj, ale pamatujeme pocit z něho. Občas velmi intenzívně v nás delší dobu přetrvává.
Já jsem byla vždycky dlouho rezhozená ze snu, který nebyl vůbec děsivý. Opakoval se často a vždycky ve mně dlouho zůstával. Přestěhovala jsem se do jiného bytu, občas tam byly děti, ale někdy jsem věděla, že děti mám. Někdy to byl byt, jindy chalupa nebo dům. Příjemný, světlý, teplý. Ale po čase jsem zjistila, že k tomu bytu patří ještě další prosrory. Někdy byly hned vedle, někdy přes chodbu, někdy přes cestu. Ty místnosti byly hezké, příjemné a já jsem věděla, že nevím jestli se mám radovat. Cítila jsem k nim zodpovědnost a bezradnost. Až když jsem ten sen rozebrala s kompetentní osobou s akademickým vzděláním, žádný šarlatán, tyto sny přestaly. Vysvětlení bylo, přežila jsem chorobu, byl mi život prodloužen a já teď dost dobře nevím, jak ho dobře užít, jak ho nepromarnit.
Já mám sny barevné a zdají se mi také samé hlouposti. Někdy je tam zakomponován známý člověk, ať živý, nebo mrtvý a po probuzení si pamatuju jen útržky, nebo taky vůbec nic. Někdy se v noci probudím a sen si přesně pamatuju, ještě si ho přeříkám, abych nezapomněla a ráno si pamatuju jen to, že jsem si ho chtěla zapamatovat. Někdy se mi zdají sny na pokračování, třeba 3x procitnu, vím, že se mi zdálo to a to, usnu a ono to jede dál, jak film.
Přivolat si nějaký sen se mi nepodařilo, po pravdě jsem to ani nikdy nezkoušela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.