Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhláška 6

Od: mikerrer odpovědí: 4 změna:

Dobrý den abych si mohl zařídit vyhlášku 6 potřebuji vyhlášku 5? vystudoval jsem elektromechatroniku s maturitou a praxi po skole v elektru mam rok a půl děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Ano na §6 stačí rok praxe, ale je zajímavé že máš elektro praxi a nemáš žádnou vyhlášku, kterou musíš mít.

doplněno 03.04.15 20:16:

ve "vyučáku" nic takového uvedeného nemusí mít, pokud si vyhlášku v době studia neudělal, respektive po jeho ukončení. (nemůže mít vyhlášku §5 pokud nemá potřebné vzdělání)

doplněno 03.04.15 20:18:

Nic se nezměnilo, stále platí jeden rok a je to i jedna z otázek na testech.

junkers*
hodnocení

0x

Ve výučáku musíš mít uvedenou kvalifikaci dle vyhlášky 50 §5. Pak jsi osoba znalá a můžeš si udělat §6 a dál.

Jinak jsi jen osoba poučená §4 bez elektrotechnické kvalifikace a nemůžeš nic. (Měnit žárovky akorát.)

repkin*

Ve výučáku? Já měl mauturitní vysvědčení a navrch jsem musel ještě na "kurz" a k tomu jsem měl osvědčení o §5

doplněno 03.04.15 20:15:

A na §6 nám před cca 7mi lety také říkali, že musí být rok praxe... jestli se to nezměnilo, takže první příspěvek bod ;)

hodnocení

0x

Vyhlášku 6 a ni 5 si určitě neuděláš. Jelikož máš elektromechaniku, tak se bude určitě jednat o vyhlášku 50/1978 a podle ní pak příslušné paragrafy. Polud potřebuješ §6, tak nemusíš mít §5, ale je tu důležitá potvrzená praxe. Praxi potřebuješ potvrzenou 1 rok, ale pokud jsi přestal dělat v oboru tak je důležitá doba přerušení :

(5) Doba praxe uvedená v odstavcích 1 až 4, získaná před více

než pětiletým přerušením, se započítává do celkové doby praxe jen polovinou.

Takže při pětiletém přerušení nesplňuješ podmínky a můžeš mít jen §5.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]