Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl jsem se jen zeptat.Moje přítelkyně bere už 5tým měsícem HA Stodette.Ve čtvrtek začala nové platíčk v 15:00 si vzala první prášek,stím že v je brala do soboty,ale v neděli 4 prášek z plata vynechala.V sobotu v 15 00 si prášek vzala,ale v neděli kolem 12 té hodiny jsme spolu měli nechráněný styk,stím že jsem se do ní ale neudělal.Prášky by měli učinkovat 24 hodin ,takže by to mělo být v pořádku?.Chci se jen ujistit že není riziko otěhotnění.Děkuju mnohokrát za pomoc ..
0x
Pokud je vynechaná tableta užita do 12 hodin, není nutné žádné další opatření. Přípravek musí být užit co nejdříve a další tabletu se pak užije v obvyklé době.
Pokud je užití tablety opožděno o více než 12 hodin, může dojít ke snížení účinku přípravku. V takovém případě se postup řídí následujícími pravidly:
1. Užívání obalených tablet nesmít být přerušeno na dobu delší než 7 dní.
2. K dosažení odpovídající suprese hypothalamo-hypofyzo-ovariální osy je třeba 7 dnů nepřerušeného užívání tablet
V souladu s těmito pravidly lze v běžné praxi poskytnout následující doporučení:
První týden
Pacientka by měla užít poslední zapomenutou obalenou tabletu i v případě, že by v jeden den měla užít dvě obalené tablety a poté pokračovat v užívání obalených tablet v obvyklé době. Během následujících 7 dní je nezbytné použít i další kontracepční opatření (např. kondom). Pokud ovšem v předchozích 7 dnech došlo k pohlavnímu styku, nelze možnost těhotenství vyloučit. Riziko otěhotnění je úměrné počtu vynechaných obalených tablet a stoupá, čím blíže k pravidelnému intervalu bez užívání byla tableta zapomenuta.
-více najdeš na 74.125.77.132/... (rozklikni další textový odkaz pod SPC).
Osobně bych z toho velkou hlavu neměla, ale jistota je jistota, a tak doporučuji pro kontrolu těhotenský test. I ty nejlevnější už jsou velice spolehlivé a lepší kdyžtak odhalit "potíž"a něco s ní dělat dřív, než nastane .
doplněno 20.07.09 13:08:
než nastane..
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.