Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mě jen odsekávají?

Od: marekdittert odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám takový menší problém se kterým bych se vám chtěl svěřit. Zkrátka kdykoliv někomu napíšu například na FB, tak ten člověk mi hodně stručně odpoví jako by se se mnou nechtěl bavit. Mám to tak u všech přátel. Prostě já se třeba vyptávám nebo nahazuju nějaké téma a protějšek mi vždy jen nějak rychle odpoví pár slovy, aby se se mnou nemusel zahazovat. Je mi to líto. Nevíte, jak člověka rozmluvit a získat si jeho pozornost? Obvykle já třeba napíšu krátký odstavec a dotyčný mi odpoví je hmm, ok, jj, apod... a na to se pak už špatně navazuje, konverzace musí být přece oboustranná... Díky a pardon za případné chyby.. jsem na mobilu. MAREK

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Marku, nikoho nelze nutit, aby s Vámi komunikoval a psal si s Vámi, když nemá zájem, ale je divné, že to tak máte u všech přátel. Možná je to tím, že nahazujete téma, které nezajímá druhou stranu a nemá k tomu co říci. Ptátre se na to, jak člověka rozmluvit a získat si jeho pozornost. Já bych asi začala úplně stručně otázkou - chceš si popovídat? Napadá mne, že včera zde byl dotaz od dívčiny, která by si též ráda s někým psala a povídala. Zkuste ji oslovit, třeba to bude pro oba dva přínosem a získáte parťáka na dopisování si:

poradte.cz/...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, patrně jde o problém v komunikaci na internetu - a z toho si hlavu nedělejte. Tam potkáte lidi různé a mnohdy mají hodně práce poskládat písmenka do slov a vět (natož, aby to dávalo smysl nebo bylo dlouhé). Zřejmě jste narazil na mladší lidi, kteří spěchají a už si zase potřebují popsat někde jinde, neb "přátel"tam je spousta a všem je nutno něco napsat, aby se tam "komunikovalo". Vykašlete se na FCB, tady se zaregistrujte a více si pokecáte (ve Volné diskuzi). Zdravím!

P.S. On je také problém v tom, že pokud mám o něčem komunikovat, tak bych měl o tom něco vědět. A když mladí nemají zkušenosti, znalosti a načteno, tak plkají (stručně) o ho*ně.

doplněno 03.04.15 18:20:

Myslíte si, že by mělo význam pouštět se do diskuze s podobným člověkem viz odkaz? Jak by asi zvládal náročná témata jako politika, dějiny nebo společnost (a dlouze o nich psal)?

poradte.cz/...

fifalona
hodnocení

0x

Na facebooku moc normálních kamarádů nenajdeš,tam jsou hlavně drbny,co se rádi předvádí.Nejlépe se najdou kamarádi při společných zájmech apod.Třeba různé kroužky,zájmové spolky.

hasha*
hodnocení

0x
Dobrý den, psala jsem tu podobnou otázku takže nevím jestli vám dokážu správně odpovědět, ale řeknu to stručně: chce to se seznámit s někým kdo vám bude rozumět. Chápu že je těžké přiznat si, že se svými přáteli nemáte moc společného, ale kdo ví. Třeba potkáte lepší přátele. Hodně štěstí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]