Nejste přihlášen/a.
Jak se vypočítává prodej - nákup valut a deviz.
Mám prodat např. 100 eur fyzické osobě,takže se bude počítat co valuta? A rozmezí je 27,350 valuta a 27,650 deviza,jak se v tom má člověk orientovat.Díky.
doplněno 05.04.15 20:33:Bance nemám zájem nic prodávat můj dotaz zněl kolik můžu chtít od fyzické osoby,která má zájem,aby to bylo pro prodávající zajímavé,ale prodejné,jak uvedl někdo z vás.
Valuta je cizí hotovost koupená třeba ve směnárně a deviza je bezhotovostní, např. platba zahraniční firmě převodem v bance.
Vy jste v roli směnárníka, takže najdete sloupečky Valuta. Vždycky platí pravidlo "Levně koupit, draho prodat". Nakupujete od klientů logicky co nejlevněji, takže u nákupu se díváte levou stranu (bid) na tu nižší cenu. Vy prodáváte za ask, to je ta vyšší cena - na tabuli obvykle vpravo.
doplněno 05.04.15 23:14:V tom případě považuji za slušné použít střední kurz dle burzy nebo kurz ČNB na daný den.
Burza aktuálně: stooq.pl/...
ČNB: cnb.cz/...
Valuta je to co máš v peněžence, hned u sebe, laicky kolik a za kolik je na tobě, deviza není hmatatelná, ale houpe se na úrovni bank a burzy, vyšší dívčí...
A teď dostanu vynadáno od ekonomů. Velmi zkrácené školení
Nevadí,že nadávají ekonomové.Banka mě okrádá a to proto,že se v tom nevyznám.V cizině jsem si vydělala nějaké eura a tedˇbych potřebovala koruny,protože jsem v čr a tak mi poradtě ještě podrobněji,za kolik můžu prodat eura.Banka ( nejmenovaná) chce 10% tak do toho nejdu.Děkuji.
tak pozor - pokud prodáváte valuty, tak banka i směnárna je od Vás koupí za kurz valuta - nákup/koupě - kurzy jsou z pohledu toho, kdo poskytuje službu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.