Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit (alimenty)

Od: mikiki5* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je mi 21 let, svého vl. tatu jsem neviděl 20 let, ani jsem nějak po tom netoužil, neboť se on sám ke mně neměl.Před pár měsíci jsem ho ale poznal, žádná sláva, myslel jsem si, že podle matčiného vyprávění a stejně tak i podle maminky od mé matky vyprávění jsem myslel, že je jiný, jak říkají, ale není. Nezajímal se o mě, neposílal žádné alimenty, odseděl si pár let za to. Má maminku, která má peníze, má přítelkyní, která má peníze, vlastně celá jejich rodina z jejich strany mají finance. Po osobním setkání jsme se domluvili, že mě to bude měsíční formou splácet, domluvili jsme se na tisícovka/měsíčně, protože neměl momentálně práci, ale těď už má,a slíbil, že bude zasílat 2 tisíce/měsíc. Jenže zaslal asi třikrát 1000Kč,a před pár dny volal,že se domlouváme tedy na těch 2 000kč. Jenže jo, hezký slíbit, ale nedodržet, když on sám mi to nabídl, ale neposlal, nebo má pořád nějaký výmluvy,,platil jsem pokutu za rychlost v Praze, nemám teď z čeho ti to dát.." atd.. Jak se mám bránit,aby mi posílal nebo to dal naráz, co dluží? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Omlouvámm se předem za tykání. Je ti 21 a studuješ nebo pracuješ? Bereš drogy, hraješ automaty, piješ alkohol a máš díky tomu problémy, nebo jsi průměr, či šprt? Dohodli jste se jak? Pouze ústně nebo i písemě? Byli u toho svědci? Od kdy tedy platil a jak dlouho neplatí? Aby se dalo podat trestní oznámení, musíš mít v ruce rozsudek soudu, kde je dané kolik, komu, za co, na co a k čím rukám bude splácet. Pokud 4 měsíce v kuse nezaplatí ani korunu, dá se podat trestní oznámení. Soudně se dají vymáhat až 3 roky zpětně. Nevím ale, jestli se dá vymáhat i to co není černé na bílém, ideálně dané soudem.

doplněno 04.04.15 12:09:

Jenže poradit jste chtěl Vy, ne já ;) . Jsou to totiž otázky, které soud řeší pokud jedná o alimentech. Takže pokud jste smažka, které je 30 a studuje desátou střední školu, kdy toho vždy před maturitou nechá, tak Váš požadavek na alimenty nikoho zajímat nebude a nedostanete ani korunu. Pokud se tedy chcete na něco ptát, tak se ptejte věcně, konkrétně a uvádějte všechny skutečnosti, aby se Vás lidé jako já, nemuseli ptát na hloupé otázky. V opačném případě se neptejte, protože nejsme jasnovidci a nebo si zaplaťte právního zástupce od 500,-Kč / hodina hloupých otázek a můžete mít osobní invektivy vůči němu, ten je za to alespoň zaplacený narozdíl od nás tady. Hezký den. *pivo*

mikiki5*
hodnocení

tady ale není otázka na můj osobní život (to jestli hraju automaty,beru drogy apod. já se taky neptám Vás, jestli děláte to a to, nebo todle. To nebylo k diskuzi tohle téma!

danys*
Co napsat misto rádoby srdceryvnýho příběhu nějaký dost podstatný informace? Takhle ti těžko někdo poradí.
Pokud nemáš penize, zkus nějakou brigádu nebo lepší zaměstnání. Na peníze z alíku moc spoleh neni, když tatík neplatí..

iz*
hodnocení

0x

Není se čemu bránit (zjistěte si, co je obrana).

Pokud otec neplatí výživné, budete jej muset žalovat.

tiffany*
hodnocení

0x

Cestou, jak z otce dostat více, resp. to, co Vám dluží, je exekuce, za předpokladu, že máte rozsudek, který mu ukládá výživné Vám platit. Možná by se zalekl jenom hrozby exekuce, ta je velmi nepříjemná...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]