Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na celý život?

Od: aja* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den chtěa bych se zeptat zda jsou exekuce na celý žtvot nebo zda je u nich nějaká promlčecí doba mamka ma exekuce je již v duchodu navic nevime zda ekexuce nepřejde na děti dekuji za odpověd sixxta

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

0x

Také bych byla ráda,kdyby byla nějaká šance,ale právník mi říká ,že zatím ne. Protože se nás to týká,informovali jsme se kvůli dětem. Odpověď-pozůstalí musí odmítnout dědictví. Jinak by přijali i dluhy.*sok*

doplněno 19.07.09 23:44:

Já tomu říkám-vězeň na svobodě.Takových je a teprve bude. Navrhla bych amnestii na exekuce.*jasne*

lidka*

Tentokrát s Vámi amlim nesouhlasím. Dluhy se prostě platit musí, to je bez debat. Člověk musí žít pouze tak, jak mu to finanční situace dovoluje. Také jsem po rozvodu prala v mechanické pračce, protože jsem neměla na větší opravu automatky a už vůbec ne na nákup nové. A když jsou lidi natolik nerozumní, že si berou půjčky na zahraniční dovolenou, nebo na jinou spotřebu, tak to někdy může skončit exekucí. Chápu, že se může rodina dostat do určité finanční tísně při ztrátě zaměstnání. Ale nemohu prostě své dluhy neplatit. Mohu požádat o odklad, přefinancovat půjčku na delší dobu a musím se v každém případě uskrovnit. Sociální síť zajistí financování nutných nákladů na živobytí i bydlení. Na letní období jsme zaměstnávali lidi z ÚP na veřejně prospěšných pracech. Bylo to na běžnou pracovní smlouvu, ale na dobu určitou. Mohu zodpovědně říct, že většina z nich v této době žádala alespoň dvakrát vyplnění žádosti o půjčku pro různé společnosti. A věřte, že jsem jim to i vymlouvala, ale marně. Takže to bylo jejich rozhodnutí a nemohu to posuzovat jako Vy. Prostě dluhy se platí - to je můj názor. A samozřejmě, že toto by mělo platit i pro velké dlužníky. A odpovědnost by měla jít i za politiky, kteří zadlužují stát na několik generací. A nebo nehospodárně utrácejí peníze ze státního rozpočtu za honosné stavby, exotické zahraniční cesty a nadstandardní výhody. *bum*

amlim*

Nemám důvod se zpovídat,ujišťuji Vás ale,že dluh splácíme.

lidka*

Neberte to amlim zle, já nechci nikoho ani zpovídat a ani moralizovat. Je to každého rozhodnutí, jak hospodaří. Já jsem si po sameťáku hodně polepšila. Ale neznamenalo to, že jsem začala utrácet jako divá. Byla jsem zvyklá dosti šetřit - byla to nutnost, když jsem zůstala sama s holkou. A tak jsem peníze navíc začala vrážet postupně do bydlení. Dneska, když už mám jenom důchod, mám bydlení zajištěné a jsem opravdu spokojená seniorka. A je zajímavé, že nejvíce brečí ti moji vrstevníci, o kterých perfektně vím, že to nemají vůbec zapotřebí! :D Dneska mohu i zasponzorovat vnoučata a dělám to moc ráda. *tanec* A věřím, že oni to zase vrátí svým dětem a vnoučatům. *slunce*

amlim*

*klik*Vůbec to neberu zle a naprosto s vámi souhlasím,a děkuji za váš příspěvek ,mám stejný názor na půjčky a varuji před nimi každého,nelze žít na dluh.Jsme asi na stejné vlně.Naše situace je ale něco trochu jiného(klasické podnikání),ale vůbec si nestěžuji.I my s manželem dnes můžeme pomoci dětem a vnoučatům, i když jsme v důchodu pracujeme a poučeni splácíme.

Ano věříme ,že vše se vrací -přeji hezký den*slunce*

lidka*

Tak to jsem opravdu ráda, nerada bych někomu ublížila. Právě jsem se vrátila z krásné oslavy svých půlkulatin, co jsem se svými dětmi (tím myslím dceru i zeťáka), vnoučaty i pravnoučátky překrásně oslavila. A to je to nejkrásnější, co člověk si může přát. *tanec* Takže díky za přání, ten den byl opravdu moc hezký. Tak ať se v podnikání daří! *placni*

amlim*

*pusa*Lidko! Přeji Vám k Vašemu životnímu půlkulatému jubileu hodně lásky,optimizmu, ,zdravíčka a ať jste stále šťastná v kruhu svých drahých. S láskou amlim*srdce*

lm®

Milá Lidunko, i já se připojuji k přání a přeji vám mnoho zdraví ,lásky a životní pohody a taky dost času na poradte.cz , ptž bez vás by to tu nebylo "ono" .*pivo*

lm®

Milá Lidunko, i já se připojuji k přání a přeji vám mnoho zdraví ,lásky a životní pohody a taky dost času na poradte.cz , ptž bez vás by to tu nebylo "ono" .*pivo*

lidka*

Díky moc děvčata, hezky jsem to oslavila. Jsou to sice taková obě kulatá a baculatá čísla, ale díky za to, že jsem. *tanec* Teď jsem si ještě na konec oslav pustila svého zamilovaného Tučného "Tam u nebeských bran" a přeji všem pohodu a hezkou dobrou noc! Lída

lm®

Protože plně souhlasím s tím ,co napsala Lidka,tak jen dodám,že bych se přikláněla k tomu,aby na půjčky nedosáhl každý ,jak je tomu nyní,ale aby každá banka více prověřoval návratnost .Nebankovní půjčky bych zrušila úplně.

Každý je strůjcem svého štěstí = žít nad poměry umí každý a kdo to má platit za ty dlužníky? My snad?! Jak jsem již psala v jiné diskusi,my jsme si s manželem vybyvili spoustu věcí do domácnosti na splátky,ale s rozumem,nikdy ne víc než dvě věci najednou a to ještě jedna věc na splátky už končila -chybělo zaplatit 1až3 splátky a druhá začínala.Díky této zásadě a morálce jsme se nikdy nedostali do žádného skluzu.Nejsme žádní milionáři,jsme dělnických profesí,i když já mám maturitu dělám v dělnické profesi a nystydím se za to,proč taky.Vlastníma rukama jsme postavili dům,máme splaceno,nedávno jsem také byla nezaměstnaná a zvládli jsme to.Jde o to ,že každý musí zdůraznuji MUSÍ požívat rozum.Budu mít na splácení,když onemocním,zůstanu bez práce?Takhle musíte přemýšlet..Mít honem to či ono je lákavé,ale ty následky,že.I kvůli takovým nezodpovědným lidem je krize a neviní lidé na to doplácejí.

dusatka*

Připojuji se k Lidce, nesouhlasím s amlim. Každý by si měl pořádně rozmyslet každou půjčku, a vzít v úvahu i takovou situaci, že se jeho podmínky můžou změnit. Neboli, položit si otázku, co budu dělat, když přijdu o tuhle práci apod. Spousta lidí si nabrala půjčky na více, ale i méně důležité věci často jen proto, že soused si to může dovolit, tak já taky. Musím mít dům s kuchyní na zakázku, elektroniku, auto lepší než soused, i když vydělávám třeba jen 8 tisíc? Není lepší zůstat v paneláku s televizí, co je sice stará, ale ještě funguje a mít klidný spánek? Pokud si dokážu vydělat na lepší, tak si na to nejdřív ušetřím a pak budu mít klid. Pokud si na elpší vydělat nedokážu, pak by to tak asi mělo zůstat. Lidi vůbec neumí šetřit.

myse*
hodnocení

0x

nejsou na celý život. pouze do splacení dluhu...

Proto je potřeba si hlídat, co si kde půjčím, co kde mám zaplatit apod.

Můžete za maminku exekuci doplatit.

Pokud nechcete aby přešla na vás - je potřeba po její smrti odmítnou dědictví - jako celek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]