Nejste přihlášen/a.
Řekla bych, že bolí kyčel a může bolest vystřelovat do nohy (jen můj názor).
doplněno 01.04.15 20:32:Kloub mám vyměněný 3 měsíce ale já spadla a zlomila si krček, můj kyčelní kloub nebyl zrovna v nejlepším stavu a tak to vzali lékaři z gruntu.Ty ženské co tam na výměně byly, měly velké bolesti a nemohly moc dobře chodit (bolelo je to tak jak píši).Jen upozorním, že tam na plánovanou výměnu nebyl nikdo mladší než 65 let spíš babky 80+.
doplněno 01.04.15 21:26:Lucie když on ten kloub (náhrada) prý vydrží max. 20 let a tak se děsím, že dožiju-li se 70ti budu muset na reoperaci což u těch babek 80+ nejspíš nehrozí. Nejvíc mě omezuje to, že musím udržovat těch 90stupňů a nesmím se ohýbat, nasadit ponožky, boty je docela velký problém. Ti co s náhradou dokonce i lyžují (Klaus) patrně dostali nějakou kvalitnější, že?
Dobře děkuji,myslel jsem,že někdo poradí,že to zažil,jaké měl příznaky,než mu vyměnili kloub.
Moje mamka šla až v 72letech na nový kloub a měla spoustu komplikací,chvíli to vypadalo,že nepřežije.Selhání dýchání,potom umělý spánek a nakonec v poho.Měla kloub-hlavici i jamku "rozežranou"od močové kyseliny...prostě celoživotní špatná funkce ledvin a neřešila to včas.Taky to je o životním stylu,místo aby řešila kloub včas nahradila ho autem.Nechodí ani teď ani předtím na procházky,žádný pohyb,nadváha,takže na takovou zátěž jako operace nebylo tělo ani trochu přiraveno.Ovšem v tomhle věku je to opravdu náročné pro všechny.
No ,mě z ničeho nic začala bolet pravá hýdě,né přímo v kloubu.Bolí měto když vstávám zesedu,když se rozejdu-pak už je to lepší,ale bolí to už víc než tři dny.Je mi už 63 let,tak kyčel.kloub už může být ochozený. Dojdu si k ortopedovi,jsem z Jihlavy,je to na objednání pčes e-ambulanci,trvá to někdy 14-20dní to objednání.
Mám druhý stupeň a šlo to někdy hodně cítit.Teď po předepsané výživě(condrosulf)mám momentálně klid.Bolest je spíše z boku kyčle a hlavně to bolí i v noci v klidu.Tak se to pozná nejlépe.Většinou bolesti kyčle jsou od třísel či beder a nejde to jen tak poznat hned odkud problém přichází.
doplněno 01.04.15 20:59:...opatrní by měli být zvláště lidé co mají potíže s ledvinami a sportovci,ale takoví ti co náročně trénuji od dětství.Ovšem i při zjištění artrozy by měl člověk sportovat,protože kloub se musí přirozeně promazávat a svaly kolem kloubu musí být silné,ať jsou lepší oporou.
doplněno 01.04.15 21:05: kyčelní se mění(pokud člověk dřív nemá úraz)v 6.stupni.Takže před výměnou kloubu je to cca 20let bolestí při chůzi a vystřelující bolest do boku kyčle.Bodavá bolest co příjde z ničeho nic,nejčastěji potom pravidelně při vstávání,ohýbání,drobných pohybech tam s zpět a schody nahoru i dolů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.