Nejste přihlášen/a.
Dobry den, tak jsem si zalozil vedlejsi volnou zivnost, protoze jsem stale zamestnany u jine firmy. A ted by me zajimalo jak vest ucetnictvi, nic o tom nevim a nemyslim si ze budu mit vetsi vydelek jak cca 5000kč za měsíc. To se musi delat kazdy mesic nebo nasbiram paragony za cely rok a pak s tim nekam zajdu? Vydaje budu mit tak max za telefon a pohonne hmoty a reklamu. Dekuji
Těžko odpovědět. Pokud o tom nic nevíte, tak si stejně budete muset daňové přiznáná nechat dělat od účetní. Řiďte se důsledně jejími radami a bude. Pokud si to chcete dělat sám, tak nastudujte co je potřeba. Základy najdete na jakpodnikat.cz/... . Jsou tři různé možnosti, ze kterých si budete nebo nebudete moci vybrat, podle dosahovaného obratu a podle toho, komu fakturujete, jestli jsou to převážně plátci nebo nepláci DPH.
Dobrý den. Jestli účetnictví vůbec nerozumíte, tak si najměte účetní. Sám byste v tom plaval. Jestli si chcete dát do nákladů pohonné hmoty, tak asi abyste se přihlásit i k silniční dani, jinak byste si to do nákladů dát nemohl. Anebo danit za použití paušálů. Paragony si sbírejte, dávejte do krabičky, i faktury a veškeré výdaji a příjmy spojené s podnikáním. Daně stejně budete dělat až příští rok - do března 2016. Takže máte čas.
doplněno 01.04.15 16:34:Účetní si sežeňte dříve, do 31. března už daně musejí být odevzdané na FÚ.
Tak mi staci zatim jen sbirat paragony a do brezna pristiho roku najit nejakou ucetni, ktera mi to jednorazove spocita na dane? Nemusim nic pocitat kazdy mesic?
Je také důležité, v jakém oboru budete podnikat. Podle toho se řídí způsob vedení účetní agendy.
Ano, me slo jen o to jestli musim kazdy mesic neco pocitat nebo navstevovat ucetni, nebo staci kdyz pristi rok v lednu udelam jednorazovou navstevu a odevzdam vsechny doklady za predesly rok a udelaji se daně. dekuji
Já bych vyhledání účetní nenchávala až na leden příštího roku, kdy bude účetní hledat více podnikatelů.
Lepší bude účetní najít hned a dohodnout se s ní na postupu (můžete paragony předávat průběžně nebo až po skončení roku, ale měl byste být předem s účetní dohodnut).
V jakém oboru působí Váš zaměstnavatel (zjistíte v rejstříku)? Jde-li o stejný obor jako Váš, potřebujete před zahájením podnikání jeho písemný souhlas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.