Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude se to řešit s pojišťovnou?

Od: ernest* odpovědí: 16 změna:
Pěkné ráno, před 2 týdny jsem v tělocviku utrpěl úraz a odvezla mě záchranka do nemocnice, kde jsem ležel 4 dny. Podle doktora jde o naražené ledviny. Pamatuji si, že nám učitelka v prváku říkala, že jsme ve škole pojištění. Proto by mě zajímalo, jestli se to bude nějak řešit s pojišťovnou? Mě osobně by to nenapadlo, ale pán se kterým jsem byl na pokoji mi vykládal o své dceři, která dostala peníze po úrazu v tělocviku. Kvůli tomu mi to teď vrtá hlavou. Je nějaká šance, že dostanu peníze? Sice mi o to nějak extra nejde, ale když už jsem musel být několik dnů v nemocnici a mám bolesti, tak by to chtělo nějakou kompenzaci :D Díky za odpovědi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, škola sama by měla úraz nahlásit (inspekci myslím), kdykoliv jde žák s úrazem k lékaři. Pak lze žádat o nějaké peníze od pojišťovny - ať rodiče zajdou do školy, hospodářka/sekretářka by jim měly dát formulář pro pojišťovnu. To je vše, co vím (z praxe), snad mne doplní někdo další.

ernest*
hodnocení

Děkuju za odpověď, zeptal bych se třídní ale to je taková neochotná ježibaba, že se mi opravdu nechce :D Ještě bych mohl zkusit tu učitelku z tělocviku.

Protože jste v nemocnici, určitě o záznamu úrazu ví i sekretářka (v podstatě to ona vyřizuje, učitel tělocvikář (nebo učitel toho předmětu, kde se to stalo) jen vyplní papíry), ale ona - nebo možná zástupce ředitele - to hlásí na tu inspekci. Každopádně by měla vědět co a jak papírově - od toho tam je.

ernest*
hodnocení

Já se právě obávám, jestli to vůbec škola nějak řeší.

To zjistíte ale jen tím, že se tam poptáte. Ale za nezaslání podkladů o vyšetření žáka do 3 pracovních dnů od úrazu jsou sankce, školy se toho dost bojí - sama jsem si tím jako učitelka prošla, rodina neohlásila, že byla ošetřena lékařem, a já posílala pozdě, tak mě k tomu sjela sekretářka :-D

ernest*
hodnocení

Stejně to budu muset nechat až na úterý kvůli prázdninám. Nejspíš nejdříve zajdu za tou učitelkou, jsme hodně velká škola a ve vedení je hrozný množství lidí, tak mi třeba poradí, za kým přesně jít.

doplněno 01.04.15 19:13:

A co si tak pamatuju, když pro mě přijela záchranka, tak jí ten záchranář dával nějaký papír.

stirecek*
hodnocení

0x
Škola sepíše úraz a pošle do pojišťovny. Pak se ještě dopise zpráva od doktora. Pokud jsi i ty pojištěny, tak maminka to může řešit i u své pojišťovny. Dostaneš odškodnění dvakrát.

buss
hodnocení

0x

Buď sám, pokud jsi plnoletý či rodiče se doptají na škole, zda je pojištěná. Ono totiž záleží o jakou školu jde.Takže zde ... Dále můžeš mít své pojištění.

ernest*
hodnocení

Tak jsem se dneska ptal učitelky. Úraz se řešit nebude, protože nejde nijak prokázat. Takže mám smůlu, nedostanu ani korunu, prášky proti bolesti mi taky nikdo neproplatí, a to že jsem chyběl přes týden ve škole taky nikoho nezajímá. Díky tomu jsem se nevešel do 20% maximální absence a díky tomu mě nepustí jedna učitelka k maturitě. Opravdu pecka *zed*

Každá firma a tedy i škola se chce vyhnout plnění z jejich pojištění odpovědnosti. Sami to nehlásí a neřeší. Pokud tě odvezla záchranka přímo ze školy, pak musí být i záznam (já to štěstí neměl a záznam z události se za komunistů "ztratil"). Rodiče musí mávat všemi lejstry, hlásit na pojišťovně, urgovat řešení u ředitelství školy. Pokud nebudou dostatečně hrubí, nebude nic.

Jestli poškození má příčinu v činnosti ve škole neposuzuje učitel, ale pojišťovna dle dokumentace od lékaře. Učitelku může rodič poslat k šípku... ta je ta poslední. A pokud neprovedla zápis, jednala v rozporu s řádem a § a hrozí jí postih - takže se bude snažit vše ututlat viz. její vyjádření.

doplněno 07.04.15 17:02:

Je rozdíl v pocitu bolosti - pokud je podložena lékařským vyšetřením, pak ano - má poškozený nárok. Někoho bolí škrábnutí kůže, někdo bez bolesti vydrží herdu do zad... - Když lékař nezjistil žádné poškození, tak není možné požadovat plnění za pocit bolesti... - případně je to o prokazování, které by možná prošlo v USA, ale ne v ČR.

Odvezení do nemocnice a kontroly a vyšetření tedy vyšly na prázdno bez pozitivních nálezů... chápu správně?

ernest*
hodnocení

Prý by se to řešilo s kýmsi z vedení, ale ti chtějí důkazy. Jak jim mám dokázat, že mě bolela ledvina? Zprávu z nemocnice mám, je to tam napsané ale z rentgenu ani ultrazvuku nic nezjistili.

martinaa*

To jsi byl v nemocnici 4 dny jen tak z legrace? Ve zprávě musí být jasně napsané, KDY a JAK k úrazu došlo a PROČ jsi byl 4 dny v nemocnici. To je stěžejní.

doplněno 07.04.15 17:21:

Tak už máme kdy a jak, odvezla tě záchranka, což škola povinně musí mít v papírech - pokud nemá, porušuje zákon. Nebojte se a dejte s rodiči najevo, že se nebojíte - škola v těchto případech spoléhá na to, že udělá bububu, rodiče se leknou, protože "nechtějí mít problém" a stáhnou se.

O latinské výrazy se nestarej, tvoje starost je ta, že je ve zprávě napsané, že k úrazu došlo ve škole a že jsi byl v nemocnici. To jako důkaz bohatě stačí.

doplněno 07.04.15 17:22:

A kdyby ti nic nebylo, tak mi není jasné, proč bys tam byl 4 dny. Nechali si tě tam prostě na pozorování, aby se něco nezanedbalo.

ernest*
hodnocení

No byl jsem tam přes víkend kdy nepropouští domů, tak možná proto. Kdyby to bylo v týdnu, asi by mě další den pustili. Kdy a jak se to stalo tam je popsáno.

ernest*
hodnocení

4 dny jsem tam proto, že se to stalo v pátek, sobota a neděle prý nepropouští takže ně pustili v pondělí.

martinaa*

To ale není tvůj problém ani tvoje chyba. Ty jsi byl prokazatelně 4 dny v nemocnici.

ernest*
hodnocení

V propouštěcí zprávě je napsáno např. citlivost v oblasti mezogastria atd...Samé latinské názvy, nerozumím jim. Ano, chápete to dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]