Nejste přihlášen/a.
Ano, škola sama by měla úraz nahlásit (inspekci myslím), kdykoliv jde žák s úrazem k lékaři. Pak lze žádat o nějaké peníze od pojišťovny - ať rodiče zajdou do školy, hospodářka/sekretářka by jim měly dát formulář pro pojišťovnu. To je vše, co vím (z praxe), snad mne doplní někdo další.
Protože jste v nemocnici, určitě o záznamu úrazu ví i sekretářka (v podstatě to ona vyřizuje, učitel tělocvikář (nebo učitel toho předmětu, kde se to stalo) jen vyplní papíry), ale ona - nebo možná zástupce ředitele - to hlásí na tu inspekci. Každopádně by měla vědět co a jak papírově - od toho tam je.
To zjistíte ale jen tím, že se tam poptáte. Ale za nezaslání podkladů o vyšetření žáka do 3 pracovních dnů od úrazu jsou sankce, školy se toho dost bojí - sama jsem si tím jako učitelka prošla, rodina neohlásila, že byla ošetřena lékařem, a já posílala pozdě, tak mě k tomu sjela sekretářka
Stejně to budu muset nechat až na úterý kvůli prázdninám. Nejspíš nejdříve zajdu za tou učitelkou, jsme hodně velká škola a ve vedení je hrozný množství lidí, tak mi třeba poradí, za kým přesně jít.
doplněno 01.04.15 19:13:A co si tak pamatuju, když pro mě přijela záchranka, tak jí ten záchranář dával nějaký papír.
Tak jsem se dneska ptal učitelky. Úraz se řešit nebude, protože nejde nijak prokázat. Takže mám smůlu, nedostanu ani korunu, prášky proti bolesti mi taky nikdo neproplatí, a to že jsem chyběl přes týden ve škole taky nikoho nezajímá. Díky tomu jsem se nevešel do 20% maximální absence a díky tomu mě nepustí jedna učitelka k maturitě. Opravdu pecka
Každá firma a tedy i škola se chce vyhnout plnění z jejich pojištění odpovědnosti. Sami to nehlásí a neřeší. Pokud tě odvezla záchranka přímo ze školy, pak musí být i záznam (já to štěstí neměl a záznam z události se za komunistů "ztratil"). Rodiče musí mávat všemi lejstry, hlásit na pojišťovně, urgovat řešení u ředitelství školy. Pokud nebudou dostatečně hrubí, nebude nic.
Jestli poškození má příčinu v činnosti ve škole neposuzuje učitel, ale pojišťovna dle dokumentace od lékaře. Učitelku může rodič poslat k šípku... ta je ta poslední. A pokud neprovedla zápis, jednala v rozporu s řádem a § a hrozí jí postih - takže se bude snažit vše ututlat viz. její vyjádření.
doplněno 07.04.15 17:02:Je rozdíl v pocitu bolosti - pokud je podložena lékařským vyšetřením, pak ano - má poškozený nárok. Někoho bolí škrábnutí kůže, někdo bez bolesti vydrží herdu do zad... - Když lékař nezjistil žádné poškození, tak není možné požadovat plnění za pocit bolesti... - případně je to o prokazování, které by možná prošlo v USA, ale ne v ČR.
Odvezení do nemocnice a kontroly a vyšetření tedy vyšly na prázdno bez pozitivních nálezů... chápu správně?
Prý by se to řešilo s kýmsi z vedení, ale ti chtějí důkazy. Jak jim mám dokázat, že mě bolela ledvina? Zprávu z nemocnice mám, je to tam napsané ale z rentgenu ani ultrazvuku nic nezjistili.
To jsi byl v nemocnici 4 dny jen tak z legrace? Ve zprávě musí být jasně napsané, KDY a JAK k úrazu došlo a PROČ jsi byl 4 dny v nemocnici. To je stěžejní.
doplněno 07.04.15 17:21:Tak už máme kdy a jak, odvezla tě záchranka, což škola povinně musí mít v papírech - pokud nemá, porušuje zákon. Nebojte se a dejte s rodiči najevo, že se nebojíte - škola v těchto případech spoléhá na to, že udělá bububu, rodiče se leknou, protože "nechtějí mít problém" a stáhnou se.
O latinské výrazy se nestarej, tvoje starost je ta, že je ve zprávě napsané, že k úrazu došlo ve škole a že jsi byl v nemocnici. To jako důkaz bohatě stačí.
doplněno 07.04.15 17:22:A kdyby ti nic nebylo, tak mi není jasné, proč bys tam byl 4 dny. Nechali si tě tam prostě na pozorování, aby se něco nezanedbalo.
No byl jsem tam přes víkend kdy nepropouští domů, tak možná proto. Kdyby to bylo v týdnu, asi by mě další den pustili. Kdy a jak se to stalo tam je popsáno.
4 dny jsem tam proto, že se to stalo v pátek, sobota a neděle prý nepropouští takže ně pustili v pondělí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.