Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tréma

Od: lolu* odpovědí: 9 změna:
momentálně mám jeden dosti ošemetný problém: v létě budu dělat průvodkyni na jednom zámku, poprosila mě o to má kamarádka a s mou účastí už počítá, ale teď tu nastupuje ten problém- jsem trémistka a když mluvím před větším počtem lidí, zadrhávám, ba dokonce někdy i koktám. nevíte jak se toho zbavit*nevi**nevi* (prosím neříkejte mi, že sem do toho vůbec neměla líst, protože to už sem si uvědomila taky*plac*) díky, vaše lolu...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jdi do toho s vědomím, že se ti lidé dozvědí něco nového... a ty jsi ten borec, který jim to sdělí.. jdi do toho s vědomím, že i zubař má trému, když mu do křesla usedá třeba průvodkyně po nějaké zhroucenině... Jdi do toho jako člověk, protože jdeš jenom mezi lidi... Pokud tě těší věc, do které jdeš, nějaký kokt nehraje roli... Přeji ti zdar :)

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Znám recept. Představ si, že ti lidé tam stojí jenom ve spodním prádle...

Tréma zmizí...

Skvělý den.

... a nenech se zaskočit jejich chováním!*smich*
tesyk*
To fakt pomáhá. Ale nesmí se to přehnat a představit si opačné pohlaví bez spodního prádla ouplně. To by jsi sice mohla přestat koktat, ale zase ti zčervenají uši.*smich*

lolu*
doplnit odpověď
hodnocení

tak děkuju:) myslím, že by to mohlo pomoct*smich**smich*

mil®
doplnit odpověď
hodnocení

0x
A co krapátko alkoholu, ale jen opravdu málo. Ovšem chce to předem vyzkoušet. Mě to kdysi pomohlo:)*tuc*
lolu*
hodnocení

no, nad tím už sem přemýšlela, ale vzhledem k tomu, že mi je 16, a během prázdnin by se ze mě mohl stát závislák:):), ale jinak dík- možná jako krajní možnost*smich* by to šlo...*smich**smich*
mil®
Tak to se omlouvám, v šestnácti je opravdu dost brzo na alkahol v práci a na trému*stop*. Lepší sou rady předešlý.:)

lolu*
doplnit odpověď
hodnocení

tak tam zítra konečně jedu...je mi lehce špatně, tak uvidíme, jak to tam odmelu...:P:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]