Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská při nezaměstnanosti

Od: rozkvetlakvet odpovědí: 1 změna:

jsem nezaměstnanná,mám jen dlouhodobou brigádu(DPČ),mám zdravotní problémy a vypadá to,že bude nutná operace ,jenže to budu bez finnančních prostředků,mám nárok na nemocenskou nebo jak mám postupovat?děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na nemocenské dávky nevznikne nárok, když nejste sociálně (tj. důchodově a nemocensky) pojištěna. Píšete, že pracujete na DPČ. V souvislosti s nemocenskou záleží na tom, jestli je z dohody odváděno sociální pojištění, a jestli ano, tak ještě i na tom, jak přesně je dohoda sepsána v oblasti odměňování. Bez znalosti těchto dvou aspektů bych tady popsala celou stranu o různých variantách pojištění při zaměstnání malého rozsahu, což je přesně definované v zákoně o nemocenském pojištění, a stejně Vám nemohu nic říci, dokud to nebudu vědět. Pokud z dohody není sráženo sociální pojistné, nebudete mít nárok na nemocenské dávky. V tom případě bych Vám doporučila obrátit se na Úřad práce, kde se řeší dávky státní sociální podpory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]