Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
známému jsem pujčil automobil a ten ho následně rozbil. Auto jsem na své náklady nechal spravit s podrobným rozpisem co se na autě vše měnilo a z jaké příčiny se to muselo vyměnit. Tento rozpis následně podepsal s tím, že mi celou částku za opravu bude splácet. Nyní jsemnou nekomunikuje a advokátka mi řekla, že to je občanskoprávní spor, který je na dlouhou trať a že by se do toho raději nepouštěla.známy mi zase říkal, že mám na něj podat exekuci,ale já nevím jak se to dělá.Porádí mi někdo co mám dělat aby mmi částku začal splácet?
Pozvala bych si 3 - 4 Ukrajince. A půjde večer domů z práce, či z hospody a bude sám, ať hoši vylítnou. Nemusejí ho zmrzačit, pro to nejsem, ale pro začátek jen pořádně postrašit. Aby ho to varovalo. A uvidíte, že platit bude. Stačí jen připomenout, že zase přijdou a bude to horší. Jaga.
ale je to reseni. Obvykle jedine, ktere aspon trochu funguje. Na druhou stranu kde maji lidi brat ty namakany ukrajince?
jestli se chcete kvůli pár tisícovkám dopustit trestného činu, pak si pozvěte ty ukrajince. a věřte, že to ten váš kamarád oznámí.
to jsou rady
Oznámí... a co dál? Beze svědků je to tvrzení proti tvrzení, člověk si holt musí dát bacha. Známý dělal nějakou dobu vymahače, a většina dlužníků se až do první přátelské návštěvy jen vymívala. Stačí jen bububu a trochu ho postrašit, proč hned trestný čin. Mnohdy není potřeba se nikoho ani dotknout.
Člověk, co peníze půjčil, v našem státě prakticky nemůže nic. Holt na hrubý pytel hrubá záplata, jinak tu i nadále bude hajzlíků a zlodějíčků ráj.
doplněno 31.03.15 17:25:Soudně , za deset let se možná dočká a zaplatí daleko více za soudní výdaje.
Nikoho k trestnému činu nenavádím, vzít i zpět, co mi patří, není trestný čin.
Njn, to jsou pěkně vlhký sny, je čas se probudit. Ten Ukrajinec zazvoní o týden později a řekne si o 100 000 za dodatečné "právní služby" a když ne, tak ví kde bydlíte a nemá problém sehnat 10 litrů benzínu a škrtnout sirkou. Sousedka se zapletla pro blbého čtvrt milionu s vietnamcema, za rok zestárla o 20 let a přišla o mnohem víc - nakonec i o roztřískané vybavení domu, tím to naštěstí skončilo. Vyděrači s asijskými rysy, v dlouhých kabátech a s jasně rozpoznatelným obrysem škorpiona v podpaží zvonili občas i k nám, no bylo to fakt veselý...
Maximum co považuji ještě za rozumné je domluvit se s kamarádama s konstitucí obrovské chlupaté gorily (motorkáři atd vítáni), nápadně si na nej počkat a někde na ulici na něj ukázat prstem a oznámit: "To je von, to je ten co mi dluží." A jet pryč, nechat ho být, ať se bojí a zkusit ho za pár dní zavolat, zda tedy chce nebo nechce splácet.
Exekuci na něj poslat nemůžete, te jen soud.
Vy ho písemně vyzvěte k uhrazení nákladů dle rozpisu, který podepsal, dejte mu na to termín, třeba do 10.4.15, jinak vše předáte právnímu zástupci. Je pak na Vás co uděláte, zdali podáte žalobu, či si to necháte líbit.
Jsou tři možnosti, vyzvat k úhradě, žaloba či nekonat nic.
O m ale řekl, ať to dám klidně k soudu.
Problém je v tom, že mi momentálně moc peněz z výplaty nezbývá a nemohu si dovolit platit advokáta a soud
Nevíme kolik je škoda, ale pokud to bude např. 50 tisíc, domluvíte se s právníkem do prvního stání (do vykonavatelného příkazu) za cca 5000 + soudní poplatky 2500 Kč. Pokud se odvolá, soud trvá další obvykle rok až dva roky, právníkovi zaplatíte dalších cca 7500 navíc. Možná o něco víc.
Někdy dlužník kapituluje, když mu přijde pozvánka k soudu, někdy je to bitva. Ale pokud uznal dluh a nehodu vyšetřila PČR (jako že nehodu s autem třetí strany vždy musí vyšetřit), tak asi vcelku není co řešit.
Největší nebezpečí je to, že vše vyhrajete a exekutor mu nebude mít co zabavit. Tím to pro vás zhasne a budete bez peněz a bez iluzí. Chce to reálně zvážit, zda má vůbec ten chlap na úhradu a zda nejste jen jeden z dlouhé řady věřitelů. Pokud ne, dejte ho k soudu, úroky taky nejsou špatné - lepší jak termíňák a není to zdaněné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.