Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vloni jsem začal drobně podnikat při práci , příjem něco málo přes 20 000 Kč za celý rok , výdaj 60% - 12 000 , příjem čistý 8000 Kč , 6.3.2015 jsem podával daňové přiznání a trošku jsem pozapoměl na přehled pro OSSZ. tuším že na internetu psali , že se musí podat do 1 měsíce od podáné přiznání , tj do 6,4,2015? Jen abych něco neprošvihnul.
Chci se zeptat , na internetu jsem si našel formuláře ke své ZP a na OSSZ , ale ani podle jejich instrukcí je nedokáži vyplnit , zdá se mi to hrozně složité. Vzhledem k tomu , že pracuji v týdnu od 10-18 hodin , tak se nemám čas dlouze radit na těchto institucích , jelikož mají až od 9-ti hodin. Potřeboal bych nějaký vzor , jak tyto formuláře doma vyplnit , aby je tam stačilo jen zanést. Omlouvám ze , že takto obtěžuji , ale v práci mi prostě vstříc nevyjdou :o( Děkuji.
Na webu někde najdeš soubor pro vyplnění v Excelu, například DzPVZP14_z i další soubory s pokyny pro vyplnění (například na mesec.cz/... ). Je to soubor pro daňové přiznání, kde se údaje přenášejí i do dalších formulářů pro OSSZ a VZP (nebo jinou ZP). Už při vyplňování OSSZ se objevují nápovědné bubliny, například že při příjmu nižším než nějaká suma (tedy při drobném přivýdělku, který nepřesahuje asi tak padesát tisíc, nebo tak nějak) se okénko nevyplňuje. Hlavně vyplňte ty základní údaje, tedy počet měsíců, kdy jste byl OSVČ, počet měsíců pojištění, počet měsíců kdy je vaše podnikání pouze vedlejší nebo někdo vyplňuje, že je to jeho hlavní příjem. Je tam dvanáct políček pro 12 měsíců a v nich zaškrtnete, které měsíce to jsou, nebo kdo to má za celý rok, tak najde okénko 1-12. Zaškrtává se to písmenem X a ono to pak samo pokračuje.
Nejlepší je po vyplnění formulářů dojít na OSSZ nebo ZP a formulář podat u přepážky, kde vás ochotné úřednice na případně špatně vyplněná okénka upozorní a vy to pak můžete během čtvrthodinky rychle vyplnit znova správně.
Termín je 1 měsíc po termínu, kdy jste měl podat daňové přiznání (do konce března). Tedy pravděpodobně do konce dubna. Pokud byste měl odklad daňového přiznání do konce června, máte termín do konce července.
Momentálně nemám po ruce své přehledy, ale nevybavuji si žádnou komplikaci při jejich vyplňování. Kdyžtak mrknu večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.