Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyjmout oční čočky?

Od: robca* odpovědí: 6 změna:

Poradí někdo jak se správně vyjímají oční čočky? Sámému mi to dlouho trvá a moc dobře neznám ten správný fígl. Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

0x

To ti měl poradit odborník, který ti je prodal. Ale zhruba nejlíp jsem měl odzkoušený tento způsob: Suchým palcem a ukazovákem se jakoby lehce štípnout do oka a čočka ti zůstane mezi prsty.

alf*

tak nějak. Pokud jsi nováček tak neboj, to přijde, časem získáš ten správný grif. S obrázky je to na cocky-levne.cz/...

arecivo

Já před vyjmutím namočím prsty do roztoku, abych si vydesinfikoval prsty a nezůstaly na nich nečistoty. A až poté si vyjímám čočky.

bberi*
hodnocení

0x

Chce to cvik, já už to dělám i bez zrcadla.Ukazovákem a palce ji jakoby trošku stlačíš-prsty k sobě a vyjmeš.Hodně zdaru, chce to trénovat!

dusatka*
hodnocení

0x

Já už jsem teda víc než 15 let po laserové operaci, ale před tím jsem čočky používala hodně. Vyndávala jsem je tak, jako bych se chtěla do oka "štípnout", samozřejmě ne nehty, ale bříšky prstů. Přiložila bříško palce a ukazováčku vedle sebe na čočku a pak tu čočku chytla mezi ně. Než se to naučíte, je dobré se při tom dívat trošku nahoru, později už to bude jedno. Vím, že ze začátku má člověk strach a taky je nepříjemné sahat si na oko, ale časem zjistíte, že na tom nic není.

majkel*
hodnocení

0x

Ahoj, tady najdeš pěkný článek o tom

jak nandávat a vy/...

. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]