Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RWE vzalo peníze za plyn který jsem neodebral

Od: 1974mr odpovědí: 5 změna:

Prodal jsem byt. Novému majiteli jsem dal plnou moc k převodu plynu ke dni předání bytu. Ten si vybral jiného obchodníka a tak RWE trvalo více než 2 měsíce než mi smlouvu ukončilo. Naúčtovali mi tak i plyn, který už odebral nový majitel po předání bytu. Podal jsem reklamaci a doložil odečtem plynoměru v den předání bytu. Reklamaci RWE zamítlo s tím, že pro ně je směrodatný odečet v den ukončení smlouvy. Nový majitel bytu už asi mezitím platil novému obchodníkovi, nicméně na moji žádost o poskytnutí této informace nereaguje (ani nemusí). Soudit se nehodlám, ale proč si to ti obchodníci mezi sebou nevyřídí přímo? Mám nějakou šanci dostat se ke svým penězům?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

9vadalew9f
hodnocení

1x

RWE požaduje pouze peníze, na které má dle uzavřené smlouvy právo.

Komu byt patří je jim jedno. Důležité je, kdo má s nima uzavřenou smlouvu o dodávkách plynu a to jsi byl po celou dobu pouze ty. Takže ty musíš platit a následně uplatnit tuto částku u nového majitele.

Obchodníci mohou požadovat platby jen na základě smluv. Nemohou fungovat na systému dobrého slova, když jsi se s "Tondou" domluvil, že si bude teď platit plyn už sám.

hodnocení

0x
Pravdu má RWE, nájemník neplatil jinému dodavateli, ani nemohl když byla platná a dobihala stará smlouva.

stirecek*
hodnocení

0x
To je vaše chyba. Měl jste ukončit dodávku ke dni kdy jste se odstěhoval. Nový majitel urcite neplatil novému a ani stávajícímu, takže na náhradě se můžete domluvit s ním, poněvadž jste mu dva měsíce dobrovolně platil. Stejné to bude asi i s elektřinou, že?

nh
hodnocení

0x

RWE postupuje správně. Vaše povinnost byla po prodeji jít na RWE provést převod/odhlášku s uvedením stavu měřidla. Příště si to pamatujte, abyste nemusel zbytečně platit.

iz*
hodnocení

0x

Proč by si obchodníci měli mezi sebou vyřizovat záležitost, která se týká jen Vás a kupujícího?

Peníze za odebraný plyn můžete požadovat nebo vymáhat po novém majiteli, který plyn odebral

(nikoliv po dodavateli plynu).

Podle mne RWE nemohla bez uzavřené smlouvy nic fakturovat novému majiteli.

I ukončení smlouvy vnímám od RWE jako spíše vstřícný krok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]