Nejste přihlášen/a.
Prodal jsem byt. Novému majiteli jsem dal plnou moc k převodu plynu ke dni předání bytu. Ten si vybral jiného obchodníka a tak RWE trvalo více než 2 měsíce než mi smlouvu ukončilo. Naúčtovali mi tak i plyn, který už odebral nový majitel po předání bytu. Podal jsem reklamaci a doložil odečtem plynoměru v den předání bytu. Reklamaci RWE zamítlo s tím, že pro ně je směrodatný odečet v den ukončení smlouvy. Nový majitel bytu už asi mezitím platil novému obchodníkovi, nicméně na moji žádost o poskytnutí této informace nereaguje (ani nemusí). Soudit se nehodlám, ale proč si to ti obchodníci mezi sebou nevyřídí přímo? Mám nějakou šanci dostat se ke svým penězům?
RWE požaduje pouze peníze, na které má dle uzavřené smlouvy právo.
Komu byt patří je jim jedno. Důležité je, kdo má s nima uzavřenou smlouvu o dodávkách plynu a to jsi byl po celou dobu pouze ty. Takže ty musíš platit a následně uplatnit tuto částku u nového majitele.
Obchodníci mohou požadovat platby jen na základě smluv. Nemohou fungovat na systému dobrého slova, když jsi se s "Tondou" domluvil, že si bude teď platit plyn už sám.
Proč by si obchodníci měli mezi sebou vyřizovat záležitost, která se týká jen Vás a kupujícího?
Peníze za odebraný plyn můžete požadovat nebo vymáhat po novém majiteli, který plyn odebral
(nikoliv po dodavateli plynu).
Podle mne RWE nemohla bez uzavřené smlouvy nic fakturovat novému majiteli.
I ukončení smlouvy vnímám od RWE jako spíše vstřícný krok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.