Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stlumit vysoký krevní tlak

Od: ujendys* odpovědí: 7 změna:

jdu k doktorovi a jde mi o to že mi bude měřit tlak a potřeboval bych ho mít aspon trošku v normě jdu tam ve čtvrtek dnes mi naměřili 160/80 prý to je moc a já zatajil že beru na vysokej tlak prášky jdu do autoškoly a bojimse že by mě neuznala proto jsem zatajil že se na to léčim

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No on ten tlak bývá u doktora trochu vyšší.Pokud by ale byl trvale i doma(pokud máte tonometr),tak asi po konzultaci s kardiologem,nebo kam chodíte,Vám navýší dávku.Pak taky záleží v kolik jste si bral prášky a v kolik jste byl u doktora.Ono to trvá než ty prášky zaberou a po ránu je tlak nejvyšší.Moje máma se léčí na tlak od 18 let.Můžu Vám říct,že tím tlakem co píšete se u ní nikdo moc nezabýval.Bere denně 4 prášky na tlak a kolikrát ho má 180/110 jako včera.V tom případě si bere Tensiomin pod jazyk,protože je jí divně.Onehdá jí odvezla pohotovost ,měla 210/120.Dali jí kapačku ještě doma,pak jí odvezli a za 3 hodiny přivezli.Ve zprávě měla 160/80-pacientka stabilizována a bez potíží.Mámě přito moc dobře nebylo i jim to říkala a stejně si tam napsali co chtějí.To jen tak mimo.Ale doktor by měl vědět,že pravě u něj může být vyšší.Pokud by jste si vzal pilulku navíc,možné to je ,ale pozor aby Vám zase neklesl moc.Jinak ta káva působí krátkobobě,aspoń mě to tak vysvětloval kardiolog.Ale málo solit je vhodné.

junkers*
hodnocení

0x

iv®
hodnocení

0x
Zdravim. Vzit si prasek navic, omezit kafe sul, zasportovat si...kazdopadne resit s osetrujicim lekarem zmenu ci navyseni medikace. Vysoky tlak je tichy zabijak.

marf*
hodnocení

0x

Úprava životosprávy pomůže trochu a nejvíc ten prášek: Např...Česnek. Nesolit nebo minimálně. Žádný alkohol, žádná káva - dlouhodobě.

webbiecz*
hodnocení

0x

S autoškolou to nemá nic společného. Předpokládám, že razítko na žádost dává váš praktik, který vede i tu medikaci na tlak a má v kartě záznamy o tom, jaký tlak vám tak obvykle naměří. Jakékoliv babské rady na snížení tlaku na jedno měření u lékaře se minou zcela jistě účinkem. Budete nervní, aby tlak nebyl vysoký a tím ho určitě popoženete ještě o kousek výš.

Nicméně pokud chcete babskou radu, tak doporučuji čas z třezalky tečkované. Celkově zklidňuje a navíc taky snižuje tlak.

hodnocení

0x

Trošku nerozumím. Vyskoký tlak není důvodem k nemocenské nebo k zákazu autoškoly. Tlak se snížit jednorázově asi nedá, máte-li jiný problém, který tlak zapříčinil. Je velkým nesmyslem zatajovat vysoký tlak a jeho léčení. A ještě větším nesmyslem je, neléčit ho. Říká se mu tichý zabiják. ireceptar.cz/... Přečtěte a zamyslete se!

figurek*
hodnocení

0x

Nepanikařte. Autoškolu vám nezakážou, jen z vás asi nebude profesionální řidič.

Dolní mez je důležitější než horní. Dolní mez je klidový stav, horní mez je špička tlakového rázu, když srdce zapumpuje. Jestli máte 80 na dolní mezi, pak jste celkem v pohodě. Problém nastane, když dolní mez začne lézt nahoru. Ještě větší problém nastane, když dolní mez narůstá a horní klesá. Kdo má tlak třeba 135/110 je na nejlepší cestě na koronárku, případně na ARO.

No a taky vám tady správně vysvětlili, že syndrom bílého pláště opravdu existuje. Běžně se stává, že když jdete k doktorovi, pak máte zlost, že vás zase začnou honit po vyšetřeních nebo se bojíte, co vám zase najdou.

V obou případech letí krevní tlak nahoru.

Radím : zachovejte klid. Svoji autoškolu si uděláte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]