Dobrý den, chci rozjet pár webových projektů - magazínu a plánuji na ně nasadit reklamu a affiliate pro získání nějakého příjmu. Podnikám na internetu a dělám webové stránky pro klienty. Je možné takový nákup brát jako podnikatelský výdaj, i když nejde o můj osobní web pro podnikání? Mám trošku zmatek v tom, co brát jako výdaj a co ne, abych z toho neměl problémy. Přijde mi, že ta hranice je celkem tenká. Díky
Tak pro affil nejspíš stejně budete muset mít ŽL, stejně hodně lidí poptává vystavení fa za umístění PR článků, nebo odkazů. Takže ano, tyto nákupy lze zahrnout do výdajů. Nezapomeňte si ale rozšířit živnost. No pokud jedete na paušál, tak je to jedno, zda zahrnout či ne.
podle mého účetního lze jako výdaj pro podnikání zahrnout vše, co mi dopomůže k vyššímu zisku. Pokud to budou domény pro výdělek, tak je to jasný výdaj. Bez nich by nebylo příjmu. Dokonce i kdyby po roce nic nevydělaly a ukončil jste je.
Díky. No problém je, že dopředu nevím, jestli to vůbec něco vydělá, nebo ne. Navíc tím, že v tomto začítám, tak o to menší mám jistotu.
Jinak mám volnou živnost, takže bych asi mohl dělat cokoliv z volné živnosti. Mám tam nějaké obory jako "Zprostředkování obchodu a služeb", "Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a související činnosti a webové portály" a "Reklamní činnost, marketing, mediální zastoupení".
Což by snad mělo stačit ne?
kamt
Jinak jedu na paušál. Jde mi hlavně o to, jestli při nákupu uvádět své ičo, nebo to kupovat jako koncový zákazník? Mám jako podnikatel nějakou povinost a musím to nakoupit na ičo? Nebo je to jedno?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.