Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rakovina a psychická podpora

Od: kikapali* odpovědí: 3 změna:

zdravím všechny,

žiju a starám se o matku, které se vrátila rakovina tentokrát s metastázemi do kostí. Vše prožívám s ní od prvopočátku. Chtěla bych ji být oporou,ale příjde mi,že jsem čímdálvíc uzlíček nervů a plačka, což matce moc nepřidává :( mám dvě malé děti, domácnost,snažím se 3x týdně vyběhnout ven a pročistit hlavu,ale žádný osoh to nepřináší... vím, že nás nečeká nic příjemného a upřímně se toho děsím. Jak mám být silná? Kde mám tu sílu najít? Bojím se, že si přivodím nějakou vážnou nemoc tím permanentním stresem, úzkostí... jsou řešením antidepresiva? Bylinky? Nebo zatnout zuby?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ani jedno. Řešením, ale asi tím nejtěžším, je nebrat si toho na sebe tolik. Být trochu sobecký a myslet na sebe. Rozdat se stejně nemůžete! Viděla jsem to už stokrát, starostlivá žena, těžká životní situace (starost o nemocné rodiče)... nekončívá to dobře.

Pomáhajícím profesím (což Vy teď jste) se říká toto ponaučení: Když jde hasič do hořícího domu, jako první se stará... O SEBE! Protože když se jemu něco stane, tak už nikoho nezachrání - naopak, vystaví další nebezpečí. A to vše i za rizika, že nezachrání osoby v domě (nezvládá domácnost, děti, starost o manžela, o matku - verze pro Vás).

mustang
Ano ano ano , 100% souhlas.

biki
hodnocení

1x

Jděte k psychiatrovi a nechte si předepsat např. na noc Trittico v dávce od 100 do 150 mg/den a ráno pak Cipralex, prozatím stačí 10 mg, ev. 20 mg/den. Pokud jste z Prahy nebo okolí, pro maminku zařiďte v konečné fázi nemoci třeba pokoj hospicu Štrasburk http://www.1ph.cz/. Tohle zařízení je důstojné a jen pro onko pacienty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]