Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaloba na lekare

Od: susannka* odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

Jen se chci zeptat jestli nekdo nemate zkusenost s podanim zaloby na lekare. Konkretne se jedna o zubare a spatne vyrobene korunky, ktere si ted musim nechat predelat a bude to stat dost penez. Co je k tomu potreba. Co to obnasi. Shanim info. Diky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmemo
hodnocení

0x

Korunky se platí až v okamžiku, kdy Vám je zubař "na pevno" zapraví. Vy kývnete, že jste spokojená a zubař nastaví dlaň. Pokud nejste spokojená, inu neplaťte korunky.

majsterjoe*
hodnocení

0x

A reklamovala jste udělané korunky? Nebo rovnou se chcete pustit do žaloby? Můžete kontaktovat jiného lékaře a jeho názorem se obrátit na českou lékařskou komoru.

susannka*
hodnocení

Korunky mam udelane tri roky, jelikoz mam problemy tak jsem kontaktovala noveho zubare, ktery mi potvrdil, ze se to musi predelat, mam zanety. Nikoho jsem nekontaktovala, spisse ptam co to obnasi
jar*

Nejdřív zkuste kontaktovat lékaře co vám je vyrobil, s tím, že máte problémy a jak se k tomu postaví. Teprve pokud nebude chtít celou záležitost vyřešit, řekněte mu, že budete kontaktoval lékařskou komoru. Pokud ani pak nebude mít jednání výsledek, kontaktujte lékařskou komoru. Následně bych teprve uvažovala o žalobě. Jen jedno vyjádření o stavu korunek nebude stačit a bude to dost finančně náročné (žaloba, posudky, advokát). Nevím kolik nové korunky stojí, ale když jste si je nechala 3 roky a neřešila to dříve, nebudete mít asi nárok na vrácení celé částky za výrobu korunek - doba používání je dost dlouhá.

webbiecz*

Samotný fakt, že se korunky musejí předělat, protože pod nimi máte zánět, ještě neznamená, že to bylo udělané špatně. Ano, zánět mohl vzniknout nedokonalým ošetřením zubu pod korunkou, ale stejně tak i díky vaší špatné péči. Já bych asi spíš než žalobu, která je dle mého až krajním řešením, když vše ostatní selže, zkusila zajít k zubaři, který to dělal a řešit to s ním. Případně si od něj vyžádejte kopii dokumentace, měl by mít nějaké snímky, které ukazují stav po ošetření a které mohou (ale nemusí) něco ukázat. Pokud vám řešení nenabídne, šla bych jinam a tam se ptala na radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]