Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počasí v Řecku - Parga

Od: dalkon odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde poradit, měl bych zájem si koupit dovolenou v Řecku - Parga v období 2-10. června.

Nevíte někdo jaké tam je v tuto dobu počasí? Zda bude již teplo a bude teplé moře?

Jsou na Pargě veliké vlny v moři, které by znesnadnili koupání?

Děkuji pěkně,

pěkný den

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Nejlepší období na teplé moře a hezké počasí je červenec, srpen, září. Říkala mi to známá cestovatelka. Ona byla v červnu na Korfu a říkala mi, jaká tam byla zima. Bylo to na bundu. Moře teplé nebylo. To je ostrov kousek od Pargy. A sama mám zkušenost, když jsem byla na konci června ve střední Dalmácii, tak moře bylo studené. V červnu nemáte jisté teplé moře ani počasí.

doplněno 29.03.15 17:08:

Jistě dobré a teplé počasí je v tomto období v La Manga - Španělsko. Byla jsem tam před hodně lety na konci května. Bylo krásné počasí celých 10 dnů a tady v ČR pršelo celou dobu. Vrátila jsem se opálená hodně a ostatní koukali. Vlny tam byly a větrno, ale slunečno bylo téměř celou dobu. Z Řecka jsem se vrátila červená a opálení rychle zmizelo.

hodnocení

0x

Je to sázka do loterie. Nikdy člověk neví předem, jak bude. Poslední roky jsme jezdili buď na přelomu června a července nebo na přelomu srpna a září. Rozdíly?

1/ Před sezónou nebylo ještě tolik teplé moře ani vzduch. Ovoce nebylo tolik vyzrálé, cenově dražší. Ale všude hodně zeleně, bujné vegetace, všechno kvetlo. Pastva pro oči.

2/ Po sezóně: krásně vyhřáté moře, vlny teplé vody i sluníčko ze sebe vydávalo, co mohlo. Ovoce sladké a vyzrálé, ty jejich nektarinky, broskve či hrozny, to u nás člověk nikdy tak sladké, měkké a šťavnaté nekoupil. Byly to hotové ovocné orgie. V zahradách bez plotů i na ulicích - všude dozrávaly fíky, klidně jsme si pro chuť utrhli a nic se nestalo. Stejně volně rostly i zralé opuncie. Ty nám ale nechutnaly. Ovšem okolí už bylo takové sežehnuté, spálené, všude hnědá, či zrzavé tráva, žádná svěží zeleň. Snad jen vysokánské rákosí u mokřiny, ale to zase hojně okupovali komáři.

Za mě: já bych spíš jela po sezóně, než před ní. Ovšem, teď jsem si vzpomněla na další nevýhodu - večer byla brzy tma. Seděli jsme, dívali se na ostrůvky v dálce, najednou slunce žbluňklo do moře a byla tma jak v pytli. To v červnu byl den daleko delší. Jaga.

Vlny občas byly. Ale v Řecku nikomu nevadí, když si zajdete zaplavat do kteréhokoliv bazénu. Nikdo Vás nevyžene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]