Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, znám jen ČR a rázem, stalo se stalo, že za 2 měsíce budu muset podstoupit let a to ne tak ledajaký ale rovnou dlouhý let do Asie. Chci se zeptat někoho kdo létáte, nač nezapomenout, co si vzítm sebou na takovou cestu, kde sedět, funguje vůbec kinedryl?:D... a prostě vše co vás napadne kolem letu, cesty na takovou dálku...?
doplněno 28.03.15 18:40:Poletím do Číny.
Každý zvládá let jinak. Někomu nečiní sebemenší problém, jinému vadí hodně.
Nezapomenout na: pas, letenku (případně boarding pass, pokud budeš mít online check in), Doporučuji s sebou něco na zabavení - mp4, kniha, tablet, noťas... cokoliv, co ti pomůže krátit dlouhou chvíli.
Na dlouhý let pohodlné oblečení, já nosím navíc velký šátek na přikrytí, když mi je zima a nezbyde na mě deka. Nosím si taky svůj polštářek, protože ty v letadle stojí obvykle za prd. V letadle je suchý vzduch, který mi dělá dost problém s očima, takže beru kapky do očí. Doporučuji s sebou taky základní léky - něco na bolení hlavy, na průjem, pastilky na bolení v krku, případně něco na nevolnost, pokud na ni trpíš /no a když to nevíš, tak si ho pro jistotu vem s sebou) - jo, kinedryl funguje, ale existují i jiné, třeba travel gum, nebo tak). Někteří doporučují bonbony nebo žvýkačku pro jednodušší vyrovnání tlaku v uších - já si "křupnu uši" jinak, takže žvýkačku k tomu nepoužívám Na palubu letadla je dobré si vzít nějaký antibakteriální gel na ruce. Já jako ženská tahám ještě nějaké vlhčené ubrousky, krém a základní kosmetiku
Jo - zubní pasta a kartáček se taky hodí, záleží na tom jak poletíš, jaké máš mezipřistání a tak - prostě jak dlouho jsi na cestě.
Některé věci dávají aerolinky do ametity kits (takový balíček drobných nezbytností, které mohou obsahovat právě třeba pastu, kartáček, krém... a třeba i teplé ponožky ) Ale záleží na tom která aerolinka - některé dávají docela dost věcí, některé prd
Co se týče místa - tak to si buď vybereš při online check in a nebo ti ho přidělí při odbavení na letišti. Takže výběr je omezený. Samozřejmě záleží na tom, jakou sis koupil letenku - ze sardinkárny v turistické třídě se do first class dostává řekněme obtížně. Obecně vzato - čím dál od economy, tím samozřejmě lépe. Pokud letíš v economy a máš na výběr, tak doporučuji ne hned vedle toalety (smrdí to tam a pořád tam pendlují lidi, kteří tě ruší). Obecně je fajn místo u nouzového východu - je tam víc místa na nohy (ale ne vždy je tam okno). Doporučuji podívat se na Seat Guru, najdeš tam uspořádání sedadel v ruzných letadlech. Obecn - sedadlo u okna je fajn v tom, že se můžeš opřít o stěnu a nechodí kolem tebe pořád lidé. Když jdeš ale na WC, musíš zvednou lidi vedle sebe, což je třeba v noci, když spí, blbé. Sedadlo do uličky poskytuje trochu víc místa - můžeš natáhnout nohy do uličky. Sedadla uprostřed jsou na prd
Jo a taky při dlouhém letu na východ mívají lidé větší problémy s jet lag, než při letu na západ - ale je to individuální.
Na cestu letadlem si vždycky beru:
doklady, pas, letenku a tak, to je asi jasné
žvýkačky, stačí jakékoli, důležité je žvýkat a uvolnit středouší
kde sedíte je nakonec jedno, pokud možno ne hned u WC
něco na nudu - knihu, časopis, přehrávač mp3, tablet...
něco na spaní - mačkací polštářek a co největší šátek pro přikrytí vrchu těla, trvalá klimatizace je po čase hodně nepříjemná.
+ problémy s tlakem v uších = kapky Audiron a velká sluchátka "model Otík", dost pomáhají, obzvlášť při přistávání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.