Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Válečné filmy, vaše oblíbené?

Od: martin963 odpovědí: 21 změna:

Zdravím!

Nějak se mi zalíbily válečné filmy, filmy které mají příběh,akci,případně nutí člověka trochu se zamyslet, nedávno jsem viděl film Železná srdce ( originál Fury ), nebo také např. Americký sniper, chtěl bych se Vás proto zeptat, jaké jsou Vaše oblíbené filmy, které stojí za shlédnutí? Války v cizině, 2.ww na tom nezáleží! Je to čistě pro zaplnění volného času!

Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Zdravím,nedá se říci oblíbené, ale rozhodně zanechaly stopu.

9. rota

Dopisy z Iwo Jimy

Četa

Na život a na smrt (2013)

Hotel Rwanda

Most přes řeku Kwai

Nepřítel před branami

Kříž cti

Poslední vlak (není přímo válečný, ale z období války)

Chlapec v pruhovaném pyžamu (taktéž psychologický, ne přímo válečný), a stačilo vidět jednou, podruhé nemám odvahu.

doplněno 28.03.15 00:21:

a Za nepřátelskou linií.

layborr*
hodnocení

0x

No každý má jiný vkus , já si vybírám tady , napřed si o filmu něco přečtu a pak většinou na U----o ztahuju , vybereš si kategorii , stát , atd.

fdb.cz/...

film
hodnocení

0x

Nejvíce na mně zapůsobil : Jdi a dívej se.

Doporučuji.

doplněno 27.03.15 17:50:

Nikde nepíšu líbilo, tak proč ta reakce? Píšu, ale zapůsobilo. Silný film o krutostech , v podstatě jakékoliv války. Film nutí k zamyšlení. Každý má jiný vkus, ale nepíšu líbilo!

Válka je vůl!

To jako opravdu? Byla jsem na něm povinně, se zavřenýma očima jsem vydržela půl hodiny a pak musela odejít, to se vám fakt líbilo nebo je to ironie?.

doplněno 27.03.15 17:54:

Aha, omluva, nepřečetla jsem pořádně, ano to asi máte pravdu, zapůsobil, proto si ten film i po těch mnoha letech pamatuju, ale nevydržela jsem, nedalo se ...

film

Lapko, je to děs, já ho taky dokoukala jen tak tak, ale je to zažítek silný, smutný ... Po druhé bych ho už nedala. Probrečela jsem ho.

No já po chvíli musela zavřít oči, ale i zvuk stačil k tomu, že jsem po půlhodině odešla, přestože to byl film povinný, ale nemám na tohle, buďme šťastní my, kteří to nemuseli prožít.

Hmm - Jdi a dívej se... dost propaganda. Ještě se podívejte na Katyň - to je zase druhá strana mince, ale krutý je to až až.

hodnocení

0x

Za sebe doporučuji Nepřítel za branami (snad jsem to nespletl, je to o Zajcevovi), určitě se mi líbilka Memphiská kráska, Nejdelší den, Zachraňte vojína Ryana, Dvanáctero špinavců - i když knížka byla o dost lepší, Ponorka je taky super.

Líbí se mi stejný filmy, jen si dovolím upřesnit, Nepřítel před branami. Přidal bych Valkýru.

hodnocení

0x

Na otázku jsem neodpověděla - válečné filmy nevyhledávám, ale příležitostně se podívám, z našich filmů na Nebeské jezdce . Sovětské filmy jsem viděla povinně, "Osud člověka" jsem obrečela, ostatní mi nějak zapadly. Teď jsou k vidění filmy západní, neporovnávám, jen se pokaždé zamyslím a uvažuju, kolik krásných chlapů, mladých kluků i fotrů zahynulo na obou stranách a je mi z toho smutno.

hodnocení

0x

Mám ráda filmy ne přímo s válečnou, ale nacistickou tématikou. Mefisto, Hannusen, Anglický král, Spalovač mrtvol, Chlapec v pruhovaném pyžamu... a i třeba v jiných filmech jako je Hannibal - Zrození. Ale víc k tomu tématu čtu, filmy okrajově - jsem velký Bergmanův fanda. Určitě stojí za shlédnutí Hannusen - jak píšete, nutí člověka zamyslet se.

Už dlouho toužím po Habermannově mlýnu a Lidicích. A právě jsem zjistila, že existuje film na téma jedné z mých nejoblíbenějších knih, Já, spravedlnost... to mě podrž *srdce*

moravan*
hodnocení

0x

Pokud někoho zajímá historie WW 2 : Patton-generál Patton byl pozoruhodná osobnost, Most přes řeku Kwai-myslím, že získal několik Oskarů, Most u Remagenu-válečné scény se natáčely v tehdy bouraném Mostu,Schindlerův seznam,Tora,tora,tora -o přepadení přístavu Pearl Harbour japonci.

elispnn
hodnocení

0x

za mě Pianista nebo Schindlerův seznam

hujer123*
hodnocení

0x

Pacific- serie, Tenká červená linie, Zachraňte vojína Rayena, Pearl Harbour, Tora, tora, tora, Stalingrad, Bratrstvo neohrožených -serie.

To je druhá světová. Pak jsou pěkné filmy i z první světové nebo americké občanské války, případně z ještě dávnější historie.

marf*
hodnocení

0x

Práče, černobílý český film. Takový hezky ideový, asi z 50-tých let. Je tam také kravka jménem Lysaňa...a dvě skvěle hrající děti. A ještě jeden starší český: Kočár do Vídně.

hodnocení

0x

1. světová:

Rytíři nebes; Rudý baron; Na západní frontě klid

2. světová:

Nepřítel před branami; Zachraňte vojína Ryana; Příliš vzdálený most; Bitva v Ardenách; Bitva o Británii; Stalingrad; Železný kříž; Bratrstvo neohrožených; Pacifik; Bitva o Midway; Tora! Tora! Tora!; Nejdelší den; Tenká červená linie; Kód navajo; Želzná srdce; Memfiská kráska

Vietnam:

Apokalypsa; Četa; Olověná vesta; Údolí stínů

Afghánistán:

9. rota

Jugoslávie:

Za nepřátelskou linií

Kavkaz:

Průsmyk smrti

Irák:

Generation Kill; Americký sniper

A určitě jsem na spoustu zapomněl.

rybana

Na dnešní filmy, většinou americké se nedívám, za minulého režimu běželo v tv nemálo válečných filmů, některé

dost kvalitní.

Když si mám teď na rychlo vzpomenout vybaví se mi Vyšší princip a Osud člověka, při shlédnutí nejedna slza ukápne.

mp*
hodnocení

0x

Když to tak čtu, tak všechny zásadní válečné filmy tady padly, je z čeho vybírat.

jen za mě:

Četa (i když Stouna nemám moc rád - levičák jak prase)

Stihači na start

Na západní frontě klid

Bratrstvo neohrožených (seriál)

Sedmnáct zastavení jara ( Sovětský seriál s Tichonovem v hlavní roli)

Memfiská kráska

Zítra vstanu a opařím se čajem (česká sci-fi komedie)

Kapitán šťastné štiky (Sovětský film, který taky zapadl)

Kód navajo

Zachraňte vojína Ryana

Nejdelší den

Třetí říše

Valkýra

Tora, Tora, Tora

Bitva o Midway

Teď jsem ještě využil internet (ČSFD) a připoměl jsem si -

Černý jestřáb sestřelen (opět skvělý Stoun)

Pahorek

Most přes řeku Kwai

Signum Laudis

Tak máte o zábavu postaráno.

doplněno 02.04.15 23:09:

Snažím se přemýšlet. Vzpoměl si někdo na skvělý film "Pád Itálie"?

chica7
hodnocení

0x

Mám ráda francouzské válečné komedie... Pochopím, že se to nemusí líbit, protože když se někdo zajímá o válku, tak je více v oblibě např. drama nebo životopisný film. Občas to chce něco oddechového u čeho se člověk zasměje, tak doufám, že se Vám tyto filmy budou líbit. :)

http://www.csfd.cz/film/37842-kam-se-podela-sedma-rota/

csfd.cz/...

csfd.cz/...

csfd.cz/...

csfd.cz/...

csfd.cz/...

csfd.cz/...

polskavalecna

Taky poláci mají dobrou válečnou trilogii-Jak jsem rozpoutal druhou světovou válku.Sice rok výroby 1970, ale celkem fajn komedie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]