Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Nějak se mi zalíbily válečné filmy, filmy které mají příběh,akci,případně nutí člověka trochu se zamyslet, nedávno jsem viděl film Železná srdce ( originál Fury ), nebo také např. Americký sniper, chtěl bych se Vás proto zeptat, jaké jsou Vaše oblíbené filmy, které stojí za shlédnutí? Války v cizině, 2.ww na tom nezáleží! Je to čistě pro zaplnění volného času!
Děkuji
Zdravím,nedá se říci oblíbené, ale rozhodně zanechaly stopu.
9. rota
Dopisy z Iwo Jimy
Četa
Na život a na smrt (2013)
Hotel Rwanda
Most přes řeku Kwai
Nepřítel před branami
Kříž cti
Poslední vlak (není přímo válečný, ale z období války)
Chlapec v pruhovaném pyžamu (taktéž psychologický, ne přímo válečný), a stačilo vidět jednou, podruhé nemám odvahu.
doplněno 28.03.15 00:21:a Za nepřátelskou linií.
Nejvíce na mně zapůsobil : Jdi a dívej se.
Doporučuji.
doplněno 27.03.15 17:50:Nikde nepíšu líbilo, tak proč ta reakce? Píšu, ale zapůsobilo. Silný film o krutostech , v podstatě jakékoliv války. Film nutí k zamyšlení. Každý má jiný vkus, ale nepíšu líbilo!
Válka je vůl!
To jako opravdu? Byla jsem na něm povinně, se zavřenýma očima jsem vydržela půl hodiny a pak musela odejít, to se vám fakt líbilo nebo je to ironie?.
doplněno 27.03.15 17:54:Aha, omluva, nepřečetla jsem pořádně, ano to asi máte pravdu, zapůsobil, proto si ten film i po těch mnoha letech pamatuju, ale nevydržela jsem, nedalo se ...
Lapko, je to děs, já ho taky dokoukala jen tak tak, ale je to zažítek silný, smutný ... Po druhé bych ho už nedala. Probrečela jsem ho.
No já po chvíli musela zavřít oči, ale i zvuk stačil k tomu, že jsem po půlhodině odešla, přestože to byl film povinný, ale nemám na tohle, buďme šťastní my, kteří to nemuseli prožít.
Za sebe doporučuji Nepřítel za branami (snad jsem to nespletl, je to o Zajcevovi), určitě se mi líbilka Memphiská kráska, Nejdelší den, Zachraňte vojína Ryana, Dvanáctero špinavců - i když knížka byla o dost lepší, Ponorka je taky super.
Na otázku jsem neodpověděla - válečné filmy nevyhledávám, ale příležitostně se podívám, z našich filmů na Nebeské jezdce . Sovětské filmy jsem viděla povinně, "Osud člověka" jsem obrečela, ostatní mi nějak zapadly. Teď jsou k vidění filmy západní, neporovnávám, jen se pokaždé zamyslím a uvažuju, kolik krásných chlapů, mladých kluků i fotrů zahynulo na obou stranách a je mi z toho smutno.
Mám ráda filmy ne přímo s válečnou, ale nacistickou tématikou. Mefisto, Hannusen, Anglický král, Spalovač mrtvol, Chlapec v pruhovaném pyžamu... a i třeba v jiných filmech jako je Hannibal - Zrození. Ale víc k tomu tématu čtu, filmy okrajově - jsem velký Bergmanův fanda. Určitě stojí za shlédnutí Hannusen - jak píšete, nutí člověka zamyslet se.
Už dlouho toužím po Habermannově mlýnu a Lidicích. A právě jsem zjistila, že existuje film na téma jedné z mých nejoblíbenějších knih, Já, spravedlnost... to mě podrž
1. světová:
Rytíři nebes; Rudý baron; Na západní frontě klid
2. světová:
Nepřítel před branami; Zachraňte vojína Ryana; Příliš vzdálený most; Bitva v Ardenách; Bitva o Británii; Stalingrad; Železný kříž; Bratrstvo neohrožených; Pacifik; Bitva o Midway; Tora! Tora! Tora!; Nejdelší den; Tenká červená linie; Kód navajo; Želzná srdce; Memfiská kráska
Vietnam:
Apokalypsa; Četa; Olověná vesta; Údolí stínů
Afghánistán:
9. rota
Jugoslávie:
Za nepřátelskou linií
Kavkaz:
Průsmyk smrti
Irák:
Generation Kill; Americký sniper
A určitě jsem na spoustu zapomněl.
Když to tak čtu, tak všechny zásadní válečné filmy tady padly, je z čeho vybírat.
jen za mě:
Četa (i když Stouna nemám moc rád - levičák jak prase)
Stihači na start
Na západní frontě klid
Bratrstvo neohrožených (seriál)
Sedmnáct zastavení jara ( Sovětský seriál s Tichonovem v hlavní roli)
Memfiská kráska
Zítra vstanu a opařím se čajem (česká sci-fi komedie)
Kapitán šťastné štiky (Sovětský film, který taky zapadl)
Kód navajo
Zachraňte vojína Ryana
Nejdelší den
Třetí říše
Valkýra
Tora, Tora, Tora
Bitva o Midway
Teď jsem ještě využil internet (ČSFD) a připoměl jsem si -
Černý jestřáb sestřelen (opět skvělý Stoun)
Pahorek
Most přes řeku Kwai
Signum Laudis
Tak máte o zábavu postaráno.
doplněno 02.04.15 23:09:Snažím se přemýšlet. Vzpoměl si někdo na skvělý film "Pád Itálie"?
Mám ráda francouzské válečné komedie... Pochopím, že se to nemusí líbit, protože když se někdo zajímá o válku, tak je více v oblibě např. drama nebo životopisný film. Občas to chce něco oddechového u čeho se člověk zasměje, tak doufám, že se Vám tyto filmy budou líbit.
http://www.csfd.cz/film/37842-kam-se-podela-sedma-rota/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.