Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Rozvádím se s manželkou a chci se se zeptat jak se vyvázat z jejích dluhů.
Věc se má takto:Ještě než jsme byly manželé-jen partneři vzala si několik půjček a já o tom vůbec nevěděl.Něco si snad vzala již i za manželství!Asi před rokem a něco jsme se vzaly a cca před půl rokem se vše provalilo.Pro upřesnění nebyl to ten hlavní důvod rozvodu.Prostě mě jako partnera-později jako manžela neinformovala že takto jedná!Co vím jde zhruba cca o 120 000 kč,ale těžko říct kolik to je přesně.Jde o to že nemá příliš velký příjem a mám oprávněnou obavu aby věřitel nepřišel za nějaký čas za mnou.Taky na tom nejsem nejlépe.
Na netu jsem se dočetl že jde snad sepsat nějaké čestné prohlášení že toto jednání bylo vedeno bez mého vědomí...ale stačí to?
Nebo mě ještě napadlo napadnout samotný snatek ,jako snatkový podvod za účelem abych byl namočen do těchto dluhů,ale to je asi blbost...nevím proto se zde ptám.
Děkuji předem za názor.
Dřív než žádost o rozvod, podejte žádost o rozdělení SJM. Na dluhy by musel proběhnout soud a týkalo by se to jen těch dluhů co se doloží a muselo by jít využít to, že manželka použila peníze bez vašeho vědomí a jen pro svojí potřebu. Dcera toto využila, ovšem naprosto debilní soudkyně to odročila a chce doložit, že peníze nebyly využity na nákup věcí do domácnosti a to i přesto, že dnes už ex zeť vše přiznal. V pondělí je soud, doufám, že už poslední a věřím, že to výjde on hazard na internetu se dokládá celkem snadno. 120 000 Kč pro někoho hodně peněz ale já bych o kapce v moři snad ani nemluvila. Dovolím si upozornit, že žádosti na všechno, včetně rozvodu, byly podány v prosinci 2013 a věc stále není uzavřená. Doporučuji vzít si právníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.