Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jak je možné si zranit svaly u PC? Budeme se bavit hlavně o ruce která ovládá myš. Nedochází mi to. Ruka nedělá žádné fyzické pohyby s těžkou váhou či extrémní rychlostí. Proč takovéto drobné pohybu způsobují někdy až zánět šlach. A hlavně jak tomu předejít?
Díky
Problémy s karpálními tunely vznikají právě u fyzicky nenáročných pohybů.Nejde o těžkou práci,ale o drobné pohyby,kde vyvíjíme sílu do prstů.Jemné montážní činosti,kde konečky prstů vyvíjí tlak a sílu.Dej konečky prstů k sobě a zatlač.Měl by si cítit snad celou ruku a zkus to dělat 8 hod.tak jako někteří v práci.V jednom z těchto kanálků (tunelu)probíhá i jeden z hlavních velkých nervů.Z mnoha příčin dochází ke zmnožení vazivové tkáně v kanálku tohoto nervu. Nerv je utlačovaný a strádá a ozývá se.Záněty nervů vznikají z různých příčin,ať jsou kdekoli a nemusí to být fyzickou námahou.
doplněno 26.03.15 18:47:...jo přesně tak,předejít tomu,cvičením,mačkáním balonku nebo kroužku a posilováním...i sporty,kde se zapojí ruce pomůžou.Také prsty při práci protahovat-tlačit dlaň k tělu ,kolmo k ruce a jiné protahovací cviky.
Problém je v dlouhodobém jednotvárném pohybu. Za 6let práce 8h u PC jsem se dopracovala do stavu, kdy mne ruka "s myší" bolí už po hodině činnosti. Řešení - cvičit, a nejlépe změnit práci. Je to otrava, ale pořád lepší než zánět šlachy, který jsem si uhnala loni a který mi v podstatě vyřadil pravici z provozu.Bolelo to tak že jsem neuzvedla hrnek s kafem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.