Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes ráno jsem byla na odběru krve a byl hrozně divný. V ohybu ruky mám modřinu, ale to mě neděsí. Děsí mě, že mi sestra na tu ruku doslova "tlačila", protože ta krev tekla strašně pomalu. Nikdy jsem se s tím nesetkala a bojím se co se mnou je. Vždycky mi krev při odběrech tekla normálně. Braly mi 2 zkumavky, ale to asi není důležité. Prosím vás, napište, jestli vám tu krev taky někdy doslova "vytlačovali" a čím to může být. Bojím se nějaké příšerné nemoci a jsem z toho zoufalá. Omlouvám se, za trapný dotaz a předem děkuji za odpovědi.
Na odběry chodím docela často. Nejvíce do odběrového centra ve fakultní nemocnici v Porubě. Tam sestry nedělají nic jiného, jen odběry. Takže to opravdu umí. Zažila jsem sestry, které měly problém najít žílu i sestry, které píchly tam, kde žíla vůbec nebyla, ale byla tam, jen já ji neviděla. Vždycky nedovolím píchnout do jednoho kousku žíly s tím, že k ní mám citový vztah. Ta že odskákala všechny chemoterapie a všechny dopichy. A vůbec, je hájená. Sestry se vždycky zasmějí a najdou jinde. Vylíčím vám poslední odběr. Sestra zatáhla škrtidlo a podívala se na mě fakt škaredě. A prý: "kolik jste toho dnes vypila čisté vody? Vy nevíte, že musíte před odběry pít čistou vodu?! Koukejte, není vidět vůbec žádná žíla!" Po chvíli: "Koukejte, jak máte krev hustou. Vůbec to neteče! Už máte mít rozum, musíte vědět, že musíte před odběrem hodně pít. Máte velice hustou krev." Pak zatřepala zkumavkou: "Koukejte na tu marmrládu!" Fakt! "Takže pro příště: Hodně pít, před odběrem alespoň litr!"
Jojo, je to tak. A modřina se stane poměrně často. Je to tím, že pod kůži vyteče kapička krve. Nebo žilka, většinou hodně tuhá, která ztratila pružnost, napraskne a krev se dostane pod kůži. Žádná nemoc! Nemusíš se bát.
Řekla bych ti, ať modřinku natřeš heparoidem, ale neřeknu. Vyzkoušela jsem na jedné ruce modřinu namazat a na druhé ne. Výjde to nastejno. Neboj, to bude dobré
Včera jsem byla s dvouletým vnoučkem na odběru krve. Děs a běs. Ne že by za to mohla sestřička. Malý sebou mrskal jako had. A jelikož po mně zdědil žíly, které se velice těžko napichují, tak mu krev braly z hřbetu ruky. Dvě jsme ho držely, sestřička se snažila napíchnout a přitom mačkat na žílu, aby aspoň něco vyteklo. Nabraly mu krev jentaktak, na ruce měl měl pak žílu strašně naběhlou, takže se musela dlouho mačkat, aby to zmizelo, modřinu stejně má.Takže k Vašemu dotazu, ano je to normální.
Jedna sestra a podle toho jak se zadaří mám malou modřinu, nemám modřinu a taky mívám modrofialovou ruku. Někdy jsou dvě zkumavky ani nemrknu a jindy trpím jak kůň. Kdyby jste viděla jak vypadalo mé zápěstí po 4 dnech co jsem měla zavedenou flexilu, měla byste strach, že o tu ruku příjdete. Děsíte se zbytečně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.