Nejste přihlášen/a.
Před 2 měsíci jsem si objednal na Aliexpress.com výtah pro projektor za cca 7 tisíc Kč. Zboží mělo přijít do týdne. Prodejce komunikoval, dokud nebyla uzavřena ochrana objednávky. Ujišťoval mě, že zboží dostanu. Stále nic nedorazilo a asi ani nedorazí. Psal jsem stížnost přímo Aliexpress a oni prodejci pouze pozastavili účet na 1 týden, ale vše ostatní mám řešit já s prodejcem. To ale nejde, protože nekomunikuje. Jakým způsobem lze situaci řešit? Mám se obrátit přímo na banku? (Platil jsem přes platební bránu.)
Objednávám pořád a minimálně problémů. Pouze jednou bylo nabízeno zboží které prodejce nikomu nedodal . Peníze přišly zpět aniž bych použil dispute. Přišel jsem o bankovní poplatky. Jeden typ LED žárovek časem všechny shořely. Prodejce chce fotky. Snad to bude řešit. A jednou bylo nabízeno zboží za směšnou cenu. Objednal jsem jenže prodejce toto dával jako přídavek k jinému zboží. Nechal jsem dolar propadnout. Ochranná lhůta se nechá prodloužit. Pokud se objednávka zruší v ochranné lhůtě určitě se peníze vrátí. Pokud se ochranná lhůta nechá propadnout asi moc šancí není.
Myslím ze peníze leží u Aliexpress a po dojítí ochranné lhůty, nebo po potvrzení příjmu je pošle obchodníkovi.
Dnes mi přišla redukce na zásuvku z Číny. Celkové náklady 8 Kč. U nás 69 Kč plus pošta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.