Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se považuje písemnost za doručenou?

Od: samadoma* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den všem ,mám dotaz ,(pro někoho možná hloupý) ,spíše si ověřuji ,zda je má doměnka správná či nikoli .Na obálce se zeleným pruhem je uvedeno následující :

Dne 16.2.2015 jste nebyla zastižena na adr.trv.pobytu ,zásilka je uložena a připravena k vyzvednutí na poště xxx .O něco níže je zaškrtnuta varianta ,kde se píše - zásilka písemnost byla uložena dne 16.2.2015 a 10.dnem od tohoto dne ,se považuje za doručenou .

tato obálka ležela ve schránce až 25.2.2015 ,do té doby ne,poštu kontroluji denně ,předchozí výzva taktéž žádná .domnívám se ,že písemnost se považuje za doručenou 26.2.2015 ,je to tak? nebo se pletu-?_ děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, je to tak - součet 16 +10 = 26. Zdravím!

hodnocení

1x

Pokud byla zásilka uložena na poště 16.2.2015, je považována za doručenou 26.2.2015 (je-li to pracovní den) se všemi důsledky z toho plynoucími - tzv. doručení fikcí. Bohužel, i mně se několikrát stalo, že pošta nedala do schránky upozornění, zdá se mi, že v té instituci už nefunguje vůbec nic. I to, že nenechali obálku na poště do 10. dne od uložení, je podivné, ale od České pošty mě nepřekvapí už nic. Pak (po 10. dni) ji měli teprve doručit do schránky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]