Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paušální výdaj za auto

Od: martinpeugeot® odpovědí: 1 změna:
dobrý den, jsem zamestnanec a osvč na vedlejší činnost, vedu danovou evidenci, nejsem plátce DPH, jak mám uplatnit paušální výdaje za auto- bude to 11 mesícu x 4000kc, mám to zapsat jako výdajový danový doklad do výdajů za kazdý mesíc nebo najednou na konci roku 44000Kc, nebo nejak jinak-do danového přiznání, sníží se tím výdaj i pro určení základu VZP a OSSZ? Pokud to dám jako výdaj do evidence tak se mi zvýší výdaje a tím pádem i platba VZP, pokud to dám přímo do danového přiznámné tak se mi platby VZP a OSSZ zvýší-dle online formuláře, jak to tedy spočítat. Paušální výdaj patři k danovým výdajům..dekuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Je jedno, zda paušál za auto dáte do výdajů měsíčně nebo 1 x ročně, pro přesnost bych doporučovala zaúčtovat měsíčně. Nerozumím vaší větě Pokud to dám jako výdaj do evidence tak se mi zvýší výdaje a tím pádem i platba VZP,..

Když zvýšíte výdaje, sníží se vám zisk a také platby na VZP - proč by vám z měnšíího zisku měly narůst platby na VZP?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]