dobrý den, jsem zamestnanec a osvč na vedlejší činnost, vedu danovou evidenci, nejsem plátce DPH, jak mám uplatnit paušální výdaje za auto- bude to 11 mesícu x 4000kc, mám to zapsat jako výdajový danový doklad do výdajů za kazdý mesíc nebo najednou na konci roku 44000Kc, nebo nejak jinak-do danového přiznání, sníží se tím výdaj i pro určení základu VZP a OSSZ? Pokud to dám jako výdaj do evidence tak se mi zvýší výdaje a tím pádem i platba VZP, pokud to dám přímo do danového přiznámné tak se mi platby VZP a OSSZ zvýší-dle online formuláře, jak to tedy spočítat. Paušální výdaj patři k danovým výdajům..dekuji
Je jedno, zda paušál za auto dáte do výdajů měsíčně nebo 1 x ročně, pro přesnost bych doporučovala zaúčtovat měsíčně. Nerozumím vaší větě Pokud to dám jako výdaj do evidence tak se mizvýší výdaje a tím pádem i platba VZP,..
Když zvýšíte výdaje, sníží se vám zisk a také platby na VZP - proč by vám z měnšíího zisku měly narůst platby na VZP?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.