Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce- dluhy manžela

Od: karelsai2 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat co se vztahuje do společného jmění manželů.Měl jsem tady kamarádku a ta se mě na to ptala, řekl jsem jí, že se poptám tady v poradně. Je to tak, že se kamarádka vdala, před manželstvím měla svůj dům na hypotéku a své auto- to by se asi nemělo vztahovat do společného jmění manželů? Zjistila totiž, že manžel měl před jejich manželstvím dluhy, tak má strach, aby jí nevzaly dům a auto- které jí živý a bez něj by nemohla pracovat a taky nechce přijít o střechu nad hlavou, kterou těžce si vydobila.Co by bylo v jejím manželstvím ohroženo. Děkujeme moc za rady. K.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

0x

Nejsem exekutor, ale to co se dá prokázat jako osobní vlastnictví se do exekuce nepočítá. Ale je možné, že exekutor napřed všechno olepí a pak se prokazuje. Znáte praxi...tady není nic normálního *nevi*

Počkejte si na renomované.

hodnocení

0x

Je docela normální,že majetek nabytý před uzavřením manželského svazku se v případě rozvodu NEDĚLÍ, a ani nemůže být exekučně zabaven...Pouze majetek který získají v průběhu trvání manželského svazku!

lidus*

Já to po přečtení nového občanského zákoníku nevidím tak jednoznačně. Podle něj totiž v momentě kdy si partnera vezmete, získáte spolu s ním i dluhu o kterých jste nevěděl a nemá-li je z čeho splácet on, klidně se exekutor zhojí na vás. Jeden dobrý rádce tu před časem dal výbornou radu, dovolím si ho citovat "Nejdřív k notáři, potom k oltáři".

ydal
Mozna jste mela cist poradne. Majetek nabyty pred uzavrenim manzelstvi neni soucasti SJM a nelze jej exekucne zabavit pro dluh druheho z manzelu.
cicko*

Chce to nejenom "číst pořádně", ale i vědět , co čtu a text pochopit, že? :-D

iz*

Majetek nabytý před uzavřením manželstvím nespadá do SJM ani podle NOZ.

Něco jiného je postižení SJM pro dluhy jednoho z manželů před manželstvím.

V takovém případě bohužel nepomůže ani předmanželská smlouva.

athenaise*

Jsem si ti myslela, že ti uličníci nějak vymysleli...šalamounsky...aby z toho nevyšli plonkově, hamouni *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]