Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovněprávní vztah

Od: garnett* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

jsem si jistý, že už toho tady bylo ohledně tohoto tématu napsát x příspěvsků, bohužel nemám čas se tím tady prohrabávat a pročítat.

Řeším momentálně v zaměstnání některé věci ohledně firmy a mám 3 otázky ohledně pracovně právního vztahu.

1. snížení mzdy, pokud mi zaměstnavatel bude chtít snížit mzdu, jak dlouho mne předtím musí informovat?

2. přeřazení na pozici, kde bych vydělával méně, jak dlouho mne předtím musí informovat?

3. firma je v ekonomických problémech, chce se mnou rozloučit dohodoou, na kterou nechci přistoupit. Co dál může udělat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

1) Nejpozději před zahájením práce ten den, od kterého máte pracovat za nižší mzdu

2) Převedení na jiný druh práce není možný bez Vašeho písemného souhlasu. Vše, co máte sjednáno přímo v pracovní smlouvě, lze měnit pouze změnou pracovní smlouvy (to je možné pouze v případě souhlasu obou stran).

3) Legálně pouze dát výpověď (pravděpodobně z organizačních důvodů – s odstupným). Ovšem někteří zaměstnavatelé sahají k různým formám nátlaku.

—–—––—–

Poznámka:

Na dohodu klidně přistoupit můžete. Trvejte ale na tom, aby do ní zaměstnavatel napsal důvod ukončení zaměstnání. Pak budete mít nárok jak na odstupné, tak na nekrácenou podporu v nezaměstnanosti. (Nepodepisujte dohodu bez uvedení důvodu!)

garnett*
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]