Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obracím se na Vás s prozbou o radu. Moje švagrová mě opět začala pomlouvat. Poprvé to bylo již před 8 lety a rozeštvala tím celou rodinu mého manžela. Se mnou díky tomu přestala komunikovat 1/2 příbuzenstva.
Bohužel co ustalo je tu znovu a ve vetším měřítku, opět mě lživě a křivě označila pomluvou. Bohužel pro ni mě začala špinit na facebooku. omlouvá mě i u otce mého manžela. Posílá mi výhružné zprávy typu, že posílám kontroly na místní perníkárnu.
A osočuje mě před místními lidmi z mé a vedlejší obce. Vše je pro mě o to horší, že jsem OSVČ a tímto nemám
možnost podnikat a vykonávat svou práci obchodního zástupce.
Stalo se to cca před měsícem. Říkala jsem si,že tohle řešit nebudu ,pomluvy byli,jsou a budou,ale tohle přerostlo do enormní velikosti a nedá si pokoj. Začala do toho zatahovat naše společné přátelé,mé přátelé,její přátelé a dokonce se to dostalo už k mé rodině. Přestala jsem fungovat jako člověk ,jelikož jsem citlivé povahy nesu to velice těžce a "ničí" mi to život. Nemohu se v klidu na nic soustředit, nemohu se soustředit na práci ,v noci nespím. Opravdu mě to velice trápí. Proto jsem se rozhodla to nějak řešit. Po zavolání na policii mi doporučily podat trestní oznámení pro pomluvu, jen mám z toho obavy.
Jak to probíhá? Co k tomu vše potřebuji? Je nějaká naděje, tohle všechno překonat a jak to jen říct "vyhrát nad ní"?
Potřebuji co nejvíc informací .. Jak probíhá šetření a pokud mám tyto zprávy uložené, mohu je použít?
Pokud už tohle téma někde je,omlouvám se,ale nenašla jsem ho. Prosím o rady a předem děkuji..
Jen si myslím, že je toto o to horší v tom, že mi tímto brání v mém podnikání, ušlí zisk atd.
Velice Vám předem děkuji za Vaši odpověď.
S pozdravem Macek P.
Dobrý den, ano, pomluva je svinstvo a dost dobře se mu nedá bránit, protože ulpí pach podezření. Vy, jako citlivá povaha, se musíte rozhodnout, zda budete celou věc řešit.
Ovšem, já bych nešel cestou přes policii (zřejmě věc odloží, že se nejedná o trestný čin), Ale navštívil bych advokáta. To je, pravda, služba již placená, ale on věc posoudí, může napsat "výhružný" dopis a případně podat žalobu. Všechny důkazy si uchovávejte - mohou se hodit při dokazování i u soudu.
Vztahy už jsou v háji, tak nemáte co ztratit (pouze peníze a čas). Zdravím!
P.S. Z té pomluvy na internetu si nic moc nedělejte. Také už vím, jaké to je. To se prostě stane, když jste ve styku s méně inteligentní osobou, která je záludná, nepřející a mstivá.
Pamatujte staré přísloví - čím víc se s hovnem babráš, tím víc to smrdí.
Trestní oznámení můžete podat, probíhá to jako rozhovor s protokolem u policie na služebně, snad aspoň policajti zvednou zadek a dojdou si se švagrovou popovídat. Za měsíc a něco dostanete dopis, že šetření se odkládá a tím to zhasne. Každý právník vám potvrdí, že neprokážete ušlý zisk a za citlivou povahu nic nedostanete. I kdyby se tím teoreticky policajti zabývali (zázraky se stávají) a došlo k rozsudku, nic jako kompenzaci z toho mít nebudete, soud vás odkáže s největší pravděpodobností na občanskoprávní žalobu.
Pomíjím možnost najmout si nabušence s pistolema nebo jiné nesmysly, tím dosáhnete jen toho, že protistrana si najme feťáky s řetězem a ještě vaše děti se budou nesnášet...
Osobně bych zkusil jít smírnou cestou, někdy je to s rodinou jako s děckama - vy musíte teď použít ne svaly, ale mozek. Vím, že je to nesmírně těžké už jen udržet si svůj klid, proto držím palce, abyste to zvládl.
Zdravím, zprávy jsou lehce dohledatelné, tudíž si sbalte všechny saky paky, co Vám švagrová poslala, všechny maily, screeny toho, jak pomlouvá jinde, případně vyjádření lékaře (psychologa, psychiatra apod.), a hajdy na policii. Podejte trestní oznámení pro pomluvu, můžete žádat finanční odškodnění za psychickou újmu a ušlý zisk. Zkušenosti kamaráda advokáta říkají, že čím drzejší jste a víc si řeknete, tím víc dostanete.
Ano, oni to na 90% skutečně odloží, ale už jen to bububu by na podobnou mrchu mělo zabrat. Ze zákona to totiž policie muí prošetřit, i kdyby jen návštěvou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.