Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod závazku ve smlouvě na nového majitele

Od: zajda888® odpovědí: 3 změna:

hezký den,

pokud majitel pozemku tento pozemek prodá a přitom je v dlouhodobém pronájmu,přechází na nového vlastníka povinnost dodržet tuto smlouvu o pronájmu s nájemcem,pokud to není ve smlouvě výslovně uvedeno?

Omlouvám se ale nemůžu si to najít sám,mám špatné spojení na internet a tlačí mě čas,moc díky za váš.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud myslíte pole, tak to se prodává těžko právě kvůli této povinnosti, kdy nový vlastník nemůže hned pole využívat sám. Vypovědět smlouvu na pronájem pole je zdlouhavé (často je ta výpov. lhůta pět let). Zdravím!

doplněno 23.03.15 16:47:

Nyní jsem si všiml, že píšete patrně o trochu jiném případu. Možná viz odkaz: bezplatnapravniporadna.cz/...

doplněno 23.03.15 16:57:

On ten přechod nájmu bude podle NOZ a změnou vlastníka nájem nekončí, resp. nový vlastník může potom usilovat o ukončení smlouvy (dohodu) nebo uzavřít smlouvu novou.

hodnocení

2x

Na nového vlastníka přecházejí práva a povinnosti. Řeší to § 2221 obč. zákoníku, který v odstavci 1 říká:

Změna vlastnictví

(1) Změní-li se vlastník věci, přejdou práva a povinnosti z nájmu na nového vlastníka.

hodnocení

Chlapi moc díky,hlavně ten paragraf jsem potřeboval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]