Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji poradit. Dostal jsem neprávem pokutu za jízdy v autobuse. ( nestihl jsem vystoupit a šel řidiči, aby mě otevřel přední dveře a ve výstupu mě zabránila revizorka, která do autobusu nastupovala)
Dostal jsem domů platební výměr s datem splatnosti do 8 dnů, jinak věc prý může být předána soudu. Pokud prý nesouhlasím, musím podat písemnou reklamaci. To jsem obratem učinil a vše jim tam zaslal, včetně kopie jízdenek, že v dané stanici vždy vystupuji atd.
Musím pokutu platit do 8 dnů nebo počkat na vyřízení reklamace? Jde o poměrně dost peněz 1 500 Kč.
V dopise jsem žádal o prodloužení splatnosti, ale nevím zda to nakonec přijmou.Pokud by na mě šel exekutor, dostanu to nějak vědět ještě předem? (předexekuční dopis, poslední výzva apod)
Moc díky ta radu
Jízdenku jsem měl do stanice Praha, Dědiny, kde zrovna nastoupila revizorka. Lidi vystupovali zadními dveřmi a řidič mi je před nosem zavřel. Tak jsem šel k předním dveřím, kde nastoupila revizorka a vyhlásila přepravní kontrola. Už nedovolila řidiči mě pustit ven, ačkoliv spoj stál ještě ve stanici a neodjel.
Přišel mě platební výměr s tím, že mám zaplatit pokutu do 8 dnů od doručení tohoto výměru. Výměr přišel obyčejnou poštou. Tam mě hrozí, že pokud nezaplatím do 8 dnů, tak věc můžou předat soudu.
Dále tam píšou o reklamci, že musí být pouze písemná. To jsem také učinil.
Platbu jsem neposlal. Jde mi o to, zda to mohou předat soudu, exekutorovi, ačkoliv jsem podal reklamaci? Bývá zasílána nějaká předexekuční výzva? Odkládá se reklamací termín splatnosti?
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.