Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepani na dvere

Od: alesek22* odpovědí: 36 změna:
Ahoj ,mam takovej problem ze chci mamu premluvit mamu at mi klepe na dcere mam totiz pokoj vedle loznice a uz jsem dost starej na vlastni soukromi ale tady je ten problem kdyz o to mamu poprosim tak ona se zepta na co , co ji mam rict?
doplněno 27.03.15 09:45: Je mi 15 klepu na loznice segru koupelnu vsude no akorat problem ze mam pokoj vesle loznice no a s mamou mam super vztah

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Klepání na zavřené dveře pokoje mi příjde naproto v pořádku, byla jsem na to od určitého věku zvyklá doma a nevešla bych od určitého věku dcery do jejího zavřeného pokoje, zrovna tak ona od malého děcka věděla, že na zavřené dveře ložnice rodičů se klepe. Nevím kolik je ti roků, jaký vztah máš s mamkou ale můžeš ji říct, že si děláš dobře a nechceš aby tě překvapila.

hodnocení

1x

Že v pokoji děláte i věci u kterých Vás nemusí vidět. Takže jestli se chce vyhnout trapnejm situacím tak ať klepe...

alesek22*
hodnocení

No nevim zkus to jinak :D

fex
hodnocení

1x

Pořiď si klíč

alesek22*
hodnocení

Mam klic ale to je takovy blby kdyz to mame propojeny

Alešku, požádejte mámu o zaklepání na Váš pokoj tak, jak jste to zde napsal. Že jste už dost starý na to, abyste měl své soukromí. Tak jestli by to mohla respektovat. Když se Vás zeptá proč, řekněte jí, že když se třeba převlékáte, bylo by Vám nepříjemné a trapné, kdyby tam máma vtrhla. Tak jestli by Váš požadavek mohla respektovat, protože Vy také klepete, aby nedošlo k nějakému trapnému a netaktnímu překvapení. Zase je to vše o komunikaci, toleranci a vzájemném respektu. Pokud rodiče vyžadují respekt od svých dětí, měli by umět respektovat i rodiče své děti. To je alespoň můj názor. Myslím si, že Váš požadavek není nijak přehnaný, aby mu rozumná mamka nemohla vyhovět.

mp*
hodnocení

1x

Souhlas, klepe se vždy. A zdraví se také vždy, při příchodu - domů, do obchodu, restaurace, úřadu - jen pokud chcete dát najevo svojí povýšenost a nadřazenost, tak to nedělejte. A hlavně se taky na pozdrav vždy odpovídá, pokud tedy nechcete vyjádřit hluboké opovržení dotyčnému. Jen tak na okraj.

hodnocení

1x

Klepu na dveře a vůbec nepředpokládám, že někdo, kdokoliv, za nimi dělá nepřístojnosti, jak tady měkolik rádců píše. Předpokládám, že chce mít klid, stejně jako já. Když klid a soukromí nevyžaduji, nechám dveře otevřené. A chci, aby tohle každý respektoval a uvědomil si, že i on jednou bude rodičem a bude muset respektovat své děti. Když se tady rozčilujete, že někdo potřebuje klepání, pak by vám nevadilo, že vaši rodiče se vám hrabou v tašcš, kompu, mobilu, písemnostech, štráchá v zásuvkách? To je přece totéž. Respekt a důvěra!

albatros498022*
hodnocení

0x

Ty taky klepeš na dveře kdyř někam v bytě jde.

alesek22*
hodnocení

Mame barak :D

hodnocení

0x
Promin,ale co to dneska máte za moresy...Opět dle vzoru američanů.
Tvá matka nemusí u tebe klepat !
doplněno 23.03.15 09:22: Vím,co je puberta :-P
Dobře položená otázka viz níže.
Určitě chlapec vyžaduje klepání pouze u sebe,že?...
majsterjoe*

Já myslím že to klepání je dobré pro obě strany. Taky nemám rád když mi někdo vtrhne do místnosti a já se toho leknu. A to si tam třeba nehraju se sám se sebou, což by bylo opravdu pro všechny v tu chvli nepříjemné.

A takto bych to doma i zdůvodnil. že je ti nepříjemné když ti někdo vtrhne do pokoje a ty se toho lekneš.

To je puberta, milá wamp. Aktuálně tím také naše rodina poměrně silně trpí - někdy si říkám, že snad na to musí mít nějaké speciální školení, protože ti puboši jsou jak přes kopírák. Prostě řečeno - nic moc s tím nejde dělat, jen to nějak přežít.

quasi

A podle Vás to máme dělat jako kde v Rusku ...? Tam ani někde dveře nemají ...

Ano,pokud to požaduje,tak ho má matka respektovat a klepat,má právo na své soukromí i 15letý syn.

Vy někteří nečtete otázku píše,že on klepe.

uska*
hodnocení

0x

Alešku, neodpověděj jsi, zda ty klepeš na zavřené dveře někoho jiného . A nebo tuto výhodu chceš jen pro sebe? Pokud nejsi buran a klepeš na dveře rodičů - sestry atd, tak mamce pověz. Já když k vám jdu, tak klepu , mohli byste klepat i u mně?

Měli jsme to takhle doma, měla jsem to takle i s mými dětmi a myslím, že je to tak správné. Každý potřebuje kousíček soukromí.

alesek22*
27.03.15 09:36
hodnocení

Klepu

hodnocení

0x

Já klepání pokládám za samozřejmost. Ctím soukromí svých dětí, stejně tak, jako oni ctily mé a do ložnice nebo koupelny také klepaly. ;) Stejně tak, jako jsem jim od určitého věku nelezla do kapes a později do mobilu nebo pc.

mp*

To máte svatou pravdu. Můj otec vždycky říkal: Kdo není zvědavej, není překvapenej.

jaktoje
hodnocení

0x

Vyres to technicky. Ja bych se teda k necemu takovemu fakt nesnizil, abych po matce vyzadoval klepani. Co kdyz proste zapomene zaklepat a nachyta te prave v nejlepsim?!

Proste jsem si na dvere namontoval pohybove cidlo a vedel jsem s predstihem, kdy nekdo jde a mam prestat honit, nebo si se svou divkou zalezt pod perinu :)

hud
hodnocení

0x

Když chceš v pokoji onanovat, zamkni se. Pokud vyžaduješ klepání na své dveře, pak stejně postupuj i když jdeš do ložnice rodičů. Ale přijde mi to úchylné, aby nějaký malý nic, měl takovéhle móresy. Být tvým rodičem, tak ti to vysvětlim během minuty a už nikdy nebudeš klepání vyžadovat.

lidus*

Překvapilo mě, kolik lidí pokládá klepání na zavřené dveře pokoje za zbytečné a nesmyslné. Mám-li svůj pokoj, je to mé výsostné území a zrovna tak jako respektuji ložnici rodičů, chci aby moje území bylo respektované rodiči. Je přece normální, že se lidé kteří spolu bydlí, vzájemně respektují a nezlobte se i malé děcko je lidská bytost.Pokud jsem v pokoji a chci aby tam každý lezl, nechám otevřené dveře, pokud jsou zavřené, klepu.

Take me to prekvapilo. Ja by jsem to pozadoval za samozrejmost a potom, co by me syn upozornil by jsem klepal. nechodim do pokoje ani k 3. lete dceri, kdyz mi rekne, ze chce byt sama. A kdyz ji jdu zkontrolovat, tak zaklepu. Nemam s tim zadny problem.

martinaa*

Já tedy večer u ložnice rodičů klepu, přijde mi to slušné. Jojo, co by vlastně ta malá nicka chtěla, že? Ideálně už při dotazu seřvat nebo zmlátit, aby se příště raději na nic neptala.

Doufám, že nemáte děti (pak máte ještě čas se probrat), protože Váš příspěvek je dost hloupý a hodně nadřazený.

mp*

vY JSTE asi hustokrutý rodič! Skoro se začínám bát.

jaktoje
hodnocení

0x

Polozte si tu otazku jinak. PROC BY MEL NEKDO KLEPAT na pokojik? Co tam jako dela tak tajneho, ze by musel rodic klepat? Bere drogy? Reze si ziletkou zapesti? Nebo jaky NORMALNI duvod by mel dospivajici mit, aby k nemu rodic nemohl do pokoje normalne vejit a musel klepat?

To, ze si macka bedara, zkouma sve organy, nebo dela neco, pri cem chce mit soukromi, na tom ma snad WC, nebo koupelnu, ne? Takze nedelejte z rodicu, kteri neklepou na pokoj svych deti nejake bezcitne bestie. Verim, ze kazdy ma zachode a v koupelne klic :)

Mi rodice nikdy na dvere neklepali, nemohl jsem se dokonce ani zamykat - az kdyz jsem mel holku doma a delali jsme cunarny, ale to uz jsem byl zletily a prispival na chod domacnosti. A nepozoruju, ze by mi to nejak jako uskodilo. Stejne jako mi neznicilo zivot to, ze jsem dostal semtam pres hubu a poradny vyprask. Nebyl jsem ani hyperaktivni, ani jsem nemel ruzne dysxxxx a nepotreboval jsem nikdy psychologa. Taky mi to silne pripomina americke filmy o dopivajicich, kteri ve finale rozkazuji rodicum a bydli s nimi do 40ti let.

P.

lidus*

Proč by měl někdo klepat?, přece proto, že je to moje území, copak je to tak nepochopitelné? Každý má právo na svůj prostor, neříkejte, že je to výmysl amerických dětí, když jsem byla děcko já, moje dítě tak by to mohlo přijít tak akorát z Ruska. Víte příjde mi, že někteří by nejraděj vysadili v bytě dveře, ano, pak se klepat nemusí.

jaktoje
Ne, presne naopak. Mame doma dvere, takze kazdy ma i sve soukromi, protoze ma svuj pokoj, kam si muze zalezt a jednoduse rict, ze chce byt sam, na to zase mame hubu. Stejne tak muzu rict, nechodte mi sem, jdu na stafle, kdyz vim, ze me dite je sberatel sacku, motylu, nebo znamek a vetra se, pak je klepani slunost a opatrnost, ale to evidentne neni tazateluv pripad a pokud nekdo doma klepe, nic proti, kazdy ma urcite zvyky, ale nedelejte z lidi, kteri neklepou, nejake burany, nebo tyrany. Proste jen nevidi duvod, proc by to meli delat.
martinaa*

Jo aha, mami, teď do pokoje hodinu nechoďte, jdeme s Pepíkem za...t. *smich*

Uvádíte, že se nic nestalo, když u Vás rodiče neklepali. Stejně tak já tvrdím, že by se nic nestalo, i kdyby klepali.

Mne treba by vadilo kdyby mi nekdo otevrel dvere a rozfoukal mi sbirku cajovych sacku zrovna kdyz je tridim (otevrene okno, otevrene, dvere, dalsi otevrene okno = silny pruvan), je to na zabiti. Nebo kdyby me nekdo shodil otevrenim dveri ze stafli pri ometani pavucin.

frame*
hodnocení

0x

Nezaklepat na dveře je jako neumýt si ruce po použití WC. To jsou přece samozřejmosti.

jaktoje

Husty, kdybych mel klepat pokazde, kdyz nekam DOMA vchazim, tak bych mel asi za mesic na prstech mozoly... To je jako umyvat si ruce pokazde, kdyz chytim za kliku.

Jaktoje, ne na každé dveře je třeba klepat. Ale tam, kde je osobní prostor člena rodiny, tak tam ano. Ložnice, dětský pokoj, koupelna. Obývák, pakliže tam tuším nějakou intimní záležitost.

martinaa*
hodnocení

0x

Klepání je otázka nastavení pravidel slušnosti v rodině a stylu bydlení. U nás doma se neklepe (snad jen večer, když má někdo zavřené dveře, zpravidla ale dveře nezavíráme a příchozí je slyšet už zdálky. U přítele se klepe, což oceňuji, protože když se najedou rozrazí zavřené dveře a mezi nimi návštěvník, zatímco my jsme v posteli v nejlepším anebo mám na sobě zrovna jen kalhotky, tak nic příjemného.

nee
hodnocení

0x

Klepání rodiče na dveře dítěte před vstupem do jeho pokoje považuji za nesmysl. Pokud by to dítě opakovaně vyžadovalo a bylo mu pod 18let, tak mu jednu vlepím, že se mu kousání otočí dozadu.

lidus*

Doufám vy neklepající rodiče, že vaše děti také mohou otevřít dveře vaši ložnice bez klepání.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Měli jsme doma 3 děti v různém věku. Děvče a kluka rok od sebe a pak hocha o 8 let mladšího. Časem jich doma ubývalo ježděním do vzdálených škol. Své pokojíčky měli už od samého mala. Když už byli starší, tak buď byly dveře v patře otevřený a když jsme přicházeli kdokoliv od schodiště, tak se vědělo, že někdo jde. Když byly dveře zvřené, tak se automaticky klepalo. Nám to tak bez problémů fungovalo. Jen ten nejmladší, když byl hodně malý a přišel za námi do ložnice, fungoval jako rozporka. Měl až nechutně špičatý palce u nohou. A když jsem ho srovnal podél i s rukama, po chvíli se automaticky zase rozepřel. Většinou jsem ho spícího odnášel na jeho válendu. Dnes se na to hezky vzpomíná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]