Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze pobírat podporu jen 10 dní?

Od: dundee333* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám menší dotaz. V pátek byl se mnou zrušen pracovní poměr ve zkušební době, který trval od 22.12 do 20.3. Hned jsem si naštěstí tedy našel místo, ale až od 1. dubna- a tak mám několik dotazů, pro ty, kteří tomu rozumí...:)

Musím se hlasit na ÚP, když vím, že budu nepojištěn pouhých dní, někde jsem slyšel, že v tomto případě po mě nic VZP nebude vymáhat (nebo si nebudu muset zdravotní pojištění platit sám).

Další otázkou je, jestli mohu zažádat o podporu na těch 10 dní, a jestli bych tedy dostal alikvótní část.

A konečně, z čeho mi budou počítat podporu, jestlie za poslední 3 měsíce jsem měl tyto čísté výdělky 7200 (od 22. 12 do 31.12) + 18500 (leden) + 19200 (unor), posotýkám, že předtím jsem byl jeden měsíc na UP...děkuji za případné odpovědi :) určitě pomohou, budu mít jasno.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Kvůli deseti dnům nemá smysl se hlásit na ÚP.

Než by Vám podporu přiznali,

už byste se musel z evidence odhlásit.

Normálně 1. dubna nastupte do nového zaměstnání, na zdravotním pojištění nic dlužit nebudete.

Pokud byste se přece jen přihlásil, počítala by se podpora z pravděpodobného výdělku. Protože jste v rozhodném období (tj. 4. čtvrtletí 2014 v tomto zaměstnání neodpracoval 21 pracovních směn, nelze stanovit průměrný výdělek. Průměrný výdělek za leden až březen by se použil až v případě ukončení zaměstnání v průběhu 2. čtvrtletí 2015.

litr
hodnocení

1x
ja bych se registroval, par tisicovek na zemi jen tak nenajdes.

figurek*
hodnocení

0x

jdi na UP a přihlas se jako nezaměstnaný a řekni že hledáš novou práci a možná brzy ji budeš mít. O tom že už ji máš, se nezmiňuj.

Až nastoupíš do nové práce, zatelefonuj tvé referentce, ať ukončí podporu, že máš novou pracovní smlouvu. Ona po tobě bude chtí její kopii, kterou naskenuješ a pošleš mailem.

Neváhej a nenech eráru ani těch pár tisícovek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]