Nejste přihlášen/a.
Jsem vedena na úř. Práce, mohu si platit soc. Pojiš. , kolik a kde? Díky
3x
Sociální pojištění si hradit nemůžete,
ale můžete se přihlásit k dobrovolnému důch/...,
jež od ledna 2015 činí 1.863 Kč měsíčně.
Připomínám, že doba, po kterou máte nárok na podporu,
se Vám započítává do odpracovaných let
(do tzv. vyloučených dob).
doplněno 22.03.15 19:47: Jej...paní ivzez, ne inez o
Od data podání přihlášky k dobrovolnému důchodovému pojištění si můžete doplatit až jeden
rok zpětně, tzn., že by se Vám do odpracovaných let započetla téměř celá doba evidence na ÚP.
Dobrovolné důchodové pojištění v roce 2014 činilo 1.817 Kč měsíčně.
Ale napřed si zkontrolujte, kolik času přesně jste na ÚP evidována. I z doby bez pobírání podpory se část započítává do odpracovaných let. Celkem jde o maximálně tři roky bez podpory, z toho jeden rok v době do 55 let věku uchazeče a dva roky nad 55 let věku.
Děkuji za odpověd,to jsem potřebovala vědět,znamená to tedy,že ,např.když jsem za život byla 7let na ÚP,počítají se mi 3,pokud si doplatím rok-kdykoli,počítá se mi víc let?A jak je to s nemocenskou-při zaměstnání.díky
Těch sedm let bylo souvisle nebo postupně?
Z každé registrace na ÚP se započte celá doba, po kterou jste brala podporu v nezaměstnanosti nebo při rekvalifikaci. Dále se z evidence do 55 let z dob bez podpory započte jeden rok a nad 55 let dva roky.
Důchodové pojištění lze zpětně doplatit od data podání přihlášky k dobrovolnému důchodovému pojištění. Přihlásíte-li k pojištění od prvního dubna 2015, budete moci zpětně doplatit dobu od 1. dubna 2014 do 31. března 2015.
Doba nemoci v době trvání zaměstnání se započítává do odpracovaných let. Stejně jako v případě ÚP by šlo o dobu vyloučenou, takže se "nerozmělní" příjmy. Zjednodušeně (není to úplně přesné) řečeno se vyloučené doby považují za dobu důchodového pojištění, ale nesníží Vám důchod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.