Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noční Praha

Od: itonda® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chystáme se s přítelkyní na noc do Prahy, nevíte jak je (třeba kolem 22) s bezpečností kolem Karlova mostu nebo Hradčan? Chceme to tam projít v noci a neradi bysme skončili s kudlou v zádech. :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x
Nedivej se tolik na americke filmy. Tohle je Praha a ne Bronx. Turisticke centrum je prospikovane kamerami a policie si ho hlida. Pokud se sam nebudes do niceho montovat nebo si pred pritelkyni hrat na frajera, tak se neni ceho obavat.

No, on i ten Bronx už dneska vypadá trochu jinak než dříve...

webbiecz*
hodnocení

2x

Nepleť si to s filmovým Bronxem :))

Není tam nijak extra nebezpečno.

cookie*
hodnocení

2x

Jéj :D žiju v Praze a v noci občas chodím fotit do Prahy a musím říct, že tam v tuhle dobu nepotkám ani nohu :) třeba chodím na Nový Svět - tam je to romantické (tam dojdete směrem z Hradčan) - já bych se nebála ;) maximálně potkáte nějakého ožralu, ale pochybuji, že by se nějaký toulal takhle venku, ještě když je poměrně zima.

hodnocení

Jedeme až v květnu, takže času dost a zima už asi nebude. ;)

cookie*

Tak to budete mít už i poměrně teplo :) a vážně se nebojte. Kdo by tam co dělal.. asi by nečekal speciálně na "nějakého pana itondu" :-D :)

fram
hodnocení

0x

Praha-město kultury, pro tato místa (gotika a pod) doporučuji skoro každou dení dobu. Václavák po 22 hod je podivný, tam raději ne. Spíš jde o "bronxový" pocit, než aby vám něco někdo udělal. Celou noc Prahou projíždí městská policie, ale určitě nebude k dispozici v krizový moment :).

Hradčany se na noc zavírají, historické zahrady a průchody též. Možná už v těch 22. hodin, to nevím.

Ale: horší než vaše kudla jsou kapesí zloději, organizované partičky. V tramvaji vám VE DNE vytáhnou mobil, začnou si ho vozem předávat - a pak vystoupí. Než vás napadne něco udělat, jsou fuč. Spíš po nich dokáží vystartovat návštěvnící - cizinci. Toto se týká stanice Malostranská a dalších v historickém centru. Takže v dopravě všude uvidíte: Be careful of pickpockets - Pozor na kapesní zloděje. Nedejte jim příležitost a jste v pohodě.

hodnocení

Václavák nás moc neláká, není něco lepšího? Spíš alespoň Karlův most a pak se co nejrychleji dostat do části Řepy, kde budeme ubytováni *palec*jinak s kapesními zloději to v Brně není o moc lepší :-D

itonda, zacnete nahore na Hradcanech tak, aby bylo jeste otevreno a dejte se potom dolu ke Karlovu mostu a Staromestskemu namesti. Tak stihnete hrad otevreny a zbytek po ceste se uz nezavira. No a na Staromaku se muzete pocourat starym mestem a potom sup na metro. Na Vaclavak radeji za dne a i tak nic moc, pripadam si tam obcas spis jako v Arabii, nez v Praze

mp*
hodnocení

0x

Vidíte, to jste mě jako pražáka dostal, vlastně jsem si uvědomil, že to ani nevím. V centru jsem byl tak za poslední rok párkrát. V divadle, je fakt, že na Václáváku jsou otravný ty černoši, zejména činoherní klub je v sevření všech těch barevných podniků a jejich nahaněčů. Ale z novin jsem se za poslední dobu nedozvěděl o nějakých násilnostech, tak to snad přežijete. Spíš všude spousta turistů v každou roční dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]