Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klouby, co teď?

Od: kristym* odpovědí: 4 změna:
Vím, že je to úplná blbost, ale nevím, jestli je lepší mít něco s kolenem a jít kvůli tomu na operaci. Nebo mi 10 orzér kvůli onemocnění kloubů :/

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ve vaši otázce chybí jedno velmi důležité slovo BOLEST. Jakmile budete mít takovou bolest, že ze sedu nevstanete, nevýjdete do schodů, nebudete moci chodit, nedřepnete si, bolest vám nedovolí vyspat se, vůbec se nebudete ptát na ortézy nebo na operace. Prostě uděláte to, co vám lékaři doporučí a vy budete mít jakous takous jistotu, že je to řešení navždy. Uděláte cokoliv, abyste mohl koleno, tedy nohu, používat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jak to myslíte? Nejlepší je mít kolena zdravá - když to musí být, tak asi ta operace (pokud pomůže). Zdravím!

doplněno 22.03.15 08:19:

Otázka je to asi jen teoretická, volnodiskuzní, názorová a anketní. Na můj dotaz o upřesnění tazatelka včera reagovala jen položením stejné otázky ještě jednou (a ta byla odstraněna).

Zřejmě jde jen o průzkum, zda je lepší operace nebo zpevnění kloubu. O závažnosti otázky asi pochybuje i tazatelka, když použila ono slovo blbost.

hodnocení

0x

DOBRÝ DEN. Zamlada jsem hodně jezdila na kole, dělala dálkové pochody. A dodnes sním kdeco, nad čím ostatní ohrnují nos /nevadí mi uvařené kůže, šlachy, sulc, prostě takové ty "dobrůtky" s kolagenem/. Tak jsem si myslela, že budu mít klouby do smrti jako v bavlnce.

Omyl, asi před 2 lety mě začalo bolet pravé koleno. Udělali mi artroskopii /3 dny v nemocnici/ a sdělili, že jsem adeptem na umělý kloub. Zapsali mě do pořadníku, prý se na mě dostane tak za 1,5 roku.

A od té doby je ticho po pěšině. Naučila jsem se s tím žít, někdy o kolínku vůbec nevím, jsou dny, kdy bolí. K operaci mě nezvou a sama se nehlásím /jsem tak trochu poserka/.

Bratranec byl loni na jaře, po operaci hned 4 týdny lázně, vykřesal se z toho dobře. Tak nevím. Mně dává občas ortopéd do kolene injekce /žádný požitek to tedy není/, dost to stojí a výsledek je pořád takový nijaký /někdy to bolí, jindy ne/.

Tak nevím, kdyby mi bylo pořád jako třeba dneska /nebolí/, asi bych na umělý kloub nešla. Ale člověk nikdy neví, zda se to nezhorší.

Ještě jsem se chtěla zeptat, co znamená věta: Nebo mi 10 orzér kvůli onemocnění kloubů. Tomu nerozumím. DĚKUJI. Jaga.

Třeba:
Mít 10 ortéz kvůli onemocnění kloubů...
Práce kvapná, málo platná
Na klouby platí pohyb a pohyb!
Poradit který na který kloub, nejlépe s ortopédem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]