Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahraniční jazykový pobyt

Od: luciea odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

je mi 16 let a budu mít finance z dědictví. Tak mě napadlo, že místo abych si kupovala oblečení a takové blbosti, pojedu na zahraniční jazykový pobyt, proto jsem se vás chtěla zeptat na pár otázek. Na pobyt jsem si vyhraničila 50 000,- (max. 60 000,-) :

- máte nějakou zkušenost a s jakou agenturou?

- být v hostitelsské rodině nebo v rezidenci?

- mám jít na kurz pro dospělé od 16 let nebo pro mládež od 13-18 let?

- myslíte si, že tato částka mi vystačí na 3 týdny?

- kdy si ten pobyt tak objednat? Stačí 2 měsíce předem?

- pomohl vám pobyt, co se týče jazykových znalostí?

Děkuji za vaše zkušenosti a odpovědi, budu vděčná. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

atj*
hodnocení

3x

Holky jeli na celkem ctyri pobyty (zprostredkovatel byla skola) a byly pokazde v rodine. Zadne velke finance s sebou nemely a ty rodiny jim vyvarovaly a krmily je k prasknuti. Samozrejme ze je to dobra zkusenost do takovy rodiny jit a alespon uvidis jak jsi na tom se dorozumet. A jak rikaval muj otec. kdyz se nedomluvis hubou.. vzdy se domluvis rukama a nohama

Ja kdyz vidim takovou sumu penez.. tak me napada jedine zalozit si ucet a kreditku a nemit to v zadnem pripade u sebe. Se neco stane a budes v ...

mp*
hodnocení

1x

Syn byl před několika lety na kurzu ve Valencii na čtyři týdny. Díky tomu se mu podařilo odmaturovat ze španělštiny na hotelové škole. Současné ceny neznám, ale mělo by to s přehledem stačit. Agenturu jsme měli Student agency, kteří se tím zabývají. Určitě bych doporučil pobyt v rodině, protože Vás to spíš přinutí mluvit jejich jazykem. Pokud teda nechcete do Anglie, kde je to asi jedno. Hlavně jeďte sama a nekontaktujte se v tu dobu s žádnými Čechy, protože pak budete mluvit česky a nic se nenaučíte. Po dobu pobytu omezte i kontakt s domovem a češtinou, ať Vám co nejvíce cizího jazyka zůstane pod kůží. Určitě doporučuji min. 4 týdny i víc. Pobyt objednejte co nejdříve hlavně kvůli letenkám, které se dají s předstihem pořídit o hodně levněji. Jestli kurz pro mládež nebo dospělé nedokážu posoudit, je fakt, že syn říkal, že se to tam každý týden střídalo, pro mládež máte větší šanci, že se s nějakým vrstevníkem seznámíte a navážete kontakt.

infoabcjazyky
hodnocení

1x

Vaše finance budou určitě stačit na 4 - 6 týdenní jazykový pobyt s ubytováním v rodině.

Pokud jste dostatečně samostatná doporučuji kurz pro dospělé - naučíte se mnohem více než v kurzu pro mládež.

V hostitelské rodině máte jak zázemí s podporou tak i možnost procvičování, což může přidat na jazykových dovednostech až 40%.

Podívejte se na stránky abcjazyky.cz, kde naleznete odpovědi na většinu vašich dotazů.

repkin*
hodnocení

0x

Bohužel neodpovím přesně na tvou otázku, popíšu svou zkušenost, kterou jsem získal díky škole. Byl jsem 3x v Německu v rámci výměnného pobytu (1x studijní a 2x letní prázdninová "akademie"), všechno bylo hrazeno z prostředků EU, bylo to neskutečně super, hlavně se tam člověk fakt donutí mluvit, poznal jsem několik zajímavých lidí a udělal si zas jiný pohled na svět. Je fajn s nimi zůstat v kontaktu i potom, pokud k tomu má člověk prostředky a chuť. Byli jsme přímo na budově internátu jejich školy v přízemí byla jídelna, měli jsme každý den nějaký program, výlety apod. výsledkem letních pobytů byl vždy na konci nějaký výstup - společné (mezinárodní) představení v místním kostele apod., dále jsme měli různé výlety do Berlína, do muzea, k moři, do koncentračního tábora (kde byli mimo jiné i popisky v ČJ). Pokud tu možnost od školy budete mít, určitě jí využijte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]